Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έκθεση της Ένωσης Σμυρναίων με θέμα: «Ο Ελληνικός Τύπος της Σμύρνης - 1832-1922»

Με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2013, πενήντα πέντε χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας της εφημερίδας «Μικρασιατική Ηχώ», η ΄Ενωσι Σμυρναίων, σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, διοργανώνουν έκθεση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής για τον Ελληνικό Τύπο της Σμύρνης από το 1831 έως το 1922, με σκοπό να προβάλουν το έργο που επιτέλεσε ο Τύπος στην πρωτεύουσα του Μικρασιατικού Ελληνισμού κάτω από πολλές αντιξοότητες, τις οποίες δημιουργούσαν τα πενιχρά οικονομικά μέσα των εκδοτών και το υφιστάμενο νομικό καθεστώς της λογοκρισίας που παρεμπόδιζε την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
Το υλικό που θα εκτεθεί εφημερίδες, περιοδικά, ημερολόγια, φωτογραφίες και κειμήλια, εκτός από εκείνο που ανήκει στις συλλογές της Ενώσεως Σμυρναίων, προέρχεται στο μεγαλύτερό του μέρος από την ιδιωτική συλλογή του κ. Γεωργίου Δολιανίτη, ιδρυτή και διευθυντή της ομώνυμης Βιβλιοθήκης, καθώς και άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές συλλογές (Βιβλιοθήκη Βουλής, Βιβλιοθήκη Εστίας Ν. Σμύρνης, Αρχείο Χρήστου Σ. Σολομωνίδη).
Την έκθεση θα συνοδεύσει ειδική έκδοση που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του σμυρναϊκής καταγωγής καθηγητή της Ιατρικής κ. Δημητρίου Α. Λινού.
Διάρκεια έκθεσης: 12 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2014
΄Ωρες λειτουργίας: 9:00 - 14:00 (Δευτέρα κλειστά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου