Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το 59% των Ευρωπαίων πολιτών αποφεύγει την άθληση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, το 59% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιδίδεται καθόλου ή επιδίδεται σπάνια σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης, ενώ το 41% το πράττει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Η βόρεια Ευρώπη είναι περισσότερο δραστήρια από τη νότια και την ανατολική Ευρώπη. Το 70% των ερωτηθέντων στη Σουηδία δήλωσε ότι επιδίδεται σε κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή άθλησης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχοντας μικρή διαφορά από τη Δανία (68%) και τη Φινλανδία (66%). Ακολουθεί η Ολλανδία (58%) και το Λουξεμβούργο (54%). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το 78% των ερωτηθέντων στη Βουλγαρία δεν ασκείται καθόλου σωματικά, και ακολουθεί η Μάλτα (75%), η Πορτογαλία (64%), η Ρουμανία (60%) και η Ιταλία (60%).
Η έρευνα δείχνει ότι οι τοπικές αρχές ειδικότερα θα μπορούσαν να πράξουν περισσότερα για να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να ασκηθούν σωματικά. Ενώ το 74% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τοπικές αθλητικές λέσχες και άλλα σωματεία παρέχουν επαρκείς ευκαιρίες για τον σκοπό αυτό, το 39% πιστεύει ότι οι τοπικές αρχές δεν δραστηριοποιούνται αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου