Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι φωτοβολταϊκοί που διαμαρτύρονται να στραφούν κατά αυτών που τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί

Διαμαρτύρονται και τους λυπάμαι επειδή η ζημιά τους είναι πραγματική. Αλλά....
Αλλά, οι περισσότεροι έγιναν "επενδυτές" αφού είχε σκάσει η φούσκα στην Ισπανία. Όφειλαν να ξέρουν. Σε μερικούς που γνώρισα, προσωπικά, τους έλεγα, από το 2008, από το 2009, το 2010:
Θα χάσετε λεφτά, θα σάς κόψουν τις επιδοτήσεις, μόνο από επιδοτήσεις βγαίνουν αυτά τα φωτοβολταϊκά. Ελάχιστοι με άκουσαν. Όλοι νόμιζαν ότι έχουν το σωστό μέσο, ή έχουν χαμογελάσει αρμοδίως, ή τους είπε ο "Διευθυντής" στην Τράπεζα ότι είναι σίγουρη δουλειά...
Ας στραφούν κατά των Τραπεζών που τους "συμβούλευαν", κατά της ΡΑΕ που ΕΠΡΕΠΕ να ξέρει και που έδινε άδειες, κατά του Σκάϊ και του Εκονιούζ που προπαγάνδιζε την απάτη, και κατά της Μπιρμπίλη, αν την βρουν.
Βέβαια, οι μικροί φωτοβολταϊκοί δεν ήταν παρά κράχτες που τους έπιασαν τον ποπό από την απληστία τους ή την αφέλειά τους, για να ακριβύνουν το ρεύμα και να καλύψουν τους μεγάλους φωτοβολταϊκούς και τους αιολικούς, και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Είμαι κατά των επιδοτήσεων. Αν έπρεπε να επιδοτήσω ΑΠΕ θα επιδοτούσα ακρίτες, ακριτικές περιοχές, ενεργούς αγρότες που ζούνε σε αυτές. Τίποτα άλλο
Ακόμα και ο μικρός που έχει λίγα πανέλα στην ταράτσα του, αν το σκεφτεί, θα καταλάβει ότι επιδοτείται από την ΔΕΗ που χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του παρέχει ρεύμα όταν δεν έχει ήλιο. Να μου το θυμηθείτε, θα φορολογηθεί έμμεσα ή άμεσα και η ιδιοπαραγωγή, με net metering, ή χωρίς.
15/1/2011 O δρόμος για την Πράσινη Κόλαση
27/10/2010 Δεν αντέχουν την υπερτιμολόγηση (Ισπανία)
Ο spiral architect μου έστειλε την είδηση, και έχει και μουσική.
archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου