Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αυτές είναι οι 20 καλύτερες πόλεις στον πλανήτη

Τόκιο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη είναι οι τρεις καλύτερες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με την IESE Business School της Ισπανία. Οσο για την Αθήνα, βρίσκεται στην 89 θέση ενός καταλόγου με 135 πόλεις.
Το IESE Business School δημοσιεύει τον ετήσιο κατάλογο του με τις καλύτερες (“πιο έξυπνες”) πόλεις στον κόσμο Cities in Motion Index (ICIM), δηλαδή αυτές που έχουν το υψηλότερο επίπεδο καινοτομιών, βιώσιμη ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.
Στην κορυφή βρίσκεται το Τόκιο χάρη στην εντυπωσιακή δημόσια διαχείριση, την τεχνολογία, την οικονομία και την ικανότητά του να προσελκύει ταλέντα α από όλο τον κόσμο.
Οι ερευνητές μελέτησαν 135 πόλεις σε 55 χώρες και βάσισαν τα αποτελέσματά τους σε 50 δείκτες γύρω από 10 διαφορετικές διαστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι διακυβέρνηση, η δημόσια διαχείριση, η πολεοδομία, η τεχνολογία, το περιβάλλον, η διεθνής εμβέλεια, η κοινωνική συνοχή και η οικονομία.
Από τις 20 κορυφαίες πόλεις, οι 10 είναι ευρωπαϊκές (Λονδίνο, Παρίσι, Οσλο, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Αμστερνταμ, Αιντχόβεν, Ζυρίχη, Βασιλεία και Γενεύη).
Αναλυτικά, αυτός είναι ο κατάλογος με τις 20 καλύτερες πόλεις:
1. Τόκιο
2. Λονδίνο
3. Νέα Υόρκη
4. Ζυρίχη
5. Παρίσι
6. Γενεύη
7. Bασιλεία
8. Oσάκα
9. Σεούλ
10. Oσλο
11. Φιλαδέλφεια
12. Λος Αντζελες
13. Ντάλας
14. Κοπεγχάγη
15. Αιντχόβεν
16. Aμστερνταμ
17. Σίδνεϊ
18. Στοκχόλμη
19. Σικάγο
20. Βαλτιμόρη
Από τις 135 πόλεις, που συμμετείχαν στην έρευνα, η Βαρκελώνη είναι αυτή που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πρόοδο, καθώς από την 63η θέση βρέθηκε στην 51η μόλις σε διάστημα δύο ετών, σύμφωνα με την IESE.
Τελευταία πόλη στον κατάλογο είναι το Santo Domingo της Δομινικανής Δημοκρατίας, κυρίως λόγω των χαμηλών επιδόσεων στους τομείς της τεχνολογίας, των μεταφορών και της οικονομίας. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης αρκετές πόλεις της Βραζιλίας.
Πηγή:
http://www.iese.edu/en/about-iese/news-media/news/2014/april/tokyo-london-and-new-york-the-smartest-cities/

http://www.newmoney.gr/article/51011/aytes-einai-oi-20-kalyteres-poleis-ston-planiti-se-poia-thesi-vrisketai-i-athina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου