Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Οι κοινοί φόβοι της Ελιάς και της ΔΗΜΑΡ

Κοινός φόβος διακατέχει δυο σχηματισμούς που κατεβαίνουν στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις με διαφορετικούς στόχους: Την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ.
Και οι δυο απειλούνται με κατάρρευση των ποσοστών τους. Η δε στρατηγική που θα ακολουθήσουν δεν διαφέρει, παρ όλη τη διαφορετικότητα σε αυτά που λένε και εκπροσωπούν.
Στο ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν ως επιτυχίες το πιθανό πέρασμα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών των υποψηφίων που ήδη βρίσκονται σε θέσεις, όπως ο κ. Καμίνης και ο κ. Μπουτάρης, αλλά και άλλα πρόσωπα που στις προηγούμενες εκλογές εκλέχθηκαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο ακριβώς προτίθεται να κάνει και η ΔΗΜΑΡ, η οποία στηρίζει τα ίδια πρόσωπα και επιπροσθέτως τον κ. Μπόλαρη κ.α.
Με αυτή τη στρατηγική προσπαθούν και οι δυο να ξεφύγουν από την μέγγενη της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, όπου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για αυτούς.
Η ΔΗΜΑΡ διότι «πληρώνει» το μνημονιακό της άγγιγμα μέσω της προηγούμενης συμμετοχής της στην κυβέρνηση. Προσπαθεί να διατηρηθεί στον «αφρό», σύμφωνα με όσα λένε οι επιτελείς και οι καλά γνωρίζοντες τα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ, βάζοντας τον πήχη στο 3%, που δίνει έστω έναν ευρωβουλευτή.
Στην Ελιά, όπου πριν από μια εβδομάδα οι επιτελείς δήλωναν προς τους δημοσιογράφους ότι θα ήταν ευχαριστημένοι με ένα 7%, τώρα εμφανίζονται πολύ δύσθυμοι και οι εκτιμήσεις τους περιορίζουν τη δυναμική του σχηματισμού προς το 5%.
Η ενδεχόμενη συντριβή των δυο αυτών σχηματισμών και ιδιαίτερα της Ελιάς, προκαλεί περαιτέρω πονοκεφάλους στη Συγγρού, καθώς δεν θα μπορέσει στην «αριθμητική» της, προσθέτοντας κάποια ποσοστά, να εμφανίσει έστω κάποια δυναμική σε σχέση με ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου