Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Οι περιφερειάρχες στο κόλπο της αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης της Ελλάδας

Του καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη
Δεν θα έχετε διερωτηθεί ακόμη γιατί αυξάνεται η διάρκεια της θητείας των περιφερειαρχών σε 5 χρόνια. Τέτοιες λεπτομέρειες ποτέ δεν τις προσέχετε. Δεν προσέχετε επίσης, ότι η διάρκεια της θητείας μιας κυβέρνησης είναι 4 μόνο χρόνια.
Γιατί ένας περιφερειάρχης πρέπει να έχει σταθερότερη και μεγαλύτερη διοικητική περίοδο από ένα Πρωθυπουργό; Πάνω από αυτόν είναι; Γιατί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει μεγαλύτερη θητεία από ένα Πρωθυπουργό; Γιατί είναι πάνω από αυτόν.
Γίνεται σιγά-σιγά προφανές, ότι η χώρα βαίνει προς αλλαγή στο τρόπο διακυβέρνησης. Είναι το μόνο ίσως από όσα έχει αναφέρει η Ψαρούδα – Μπενάκη το οποίο ακόμη δεν έχει επαληθευθεί. Η δουλειά όμως φαίνεται ότι προχωράει. Την ίδια ώρα εσείς ασχολείσθε με το Ποτάμι…
Διαφαίνεται πλέον, ότι οι κυβερνήσεις του κέντρου από το κοντινό μέλλον θα έχουν μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα στη διακυβέρνηση της χώρας.
Eίναι δεδομένο ότι μετά τις ευρωεκλογές, θα υπάρξει περίοδος μεγάλης πολιτικής αστάθειας που θα δώσει ξεχωριστό ρόλο στο ρόλο των περιφερειαρχών, κάτι που θα τους αναδείξει σε ηγετικές φυσιογνωμίες σε κάθε εν δυνάμει και υπό μελλοντική αυτονόμηση περιφέρεια. Η προπαρασκευή έχει ήδη ξεκινήσει με την κυκλοφορία στο διαδίκτυο απόψεων που προτείνουν να ενισχυθούν μελλοντικά οι περιφέρειες με δικά τους φορολογικά έσοδα.
Έχει σημασία να δούμε μετά τις ευρωεκλογές, ποιοι και πώς θα βγουν περιφερειάρχες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου