Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Επιτυχία σημείωσε το 10ο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Αιγιάλεια (φωτ.)

Το 10ο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, ένα φαντασμαγορικό μοναδικό υπερθέαμα, Γ' Ποσειδώνια 2014 καθήλωσε χιλιάδες θεατές επί 5 ημέρες στην Αιγιάλεια και τους μετέφερε κάθε βράδυ στις ιδιαίτερες πατρίδες των χορευτικών συγκροτημάτων. Το ΔΣ του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ελίκης, «Ιωνες», αναφέρει για την εκδήλωση σχετικά: 
«Τα συγκροτήματα όλα καταπληκτικά, καθήλωναν στην κυριολεξία τους θεατές και τους κρατούσαν μέχρι το τέλος των παραστάσεων, Δεν ήξερες τι να πρωτοθαυμάσεις. Τους παραδοσιακούς Χιλιανούς και Κινέζους που μας μετέφεραν με τους χορούς των όλα τα ήθη και έθιμα των πατρίδων των. Τους καταπληκτικούς Ουκρανούς που μας θύμισαν την παλιά Σοβιετική ένωση και που σε κάθε παράσταση παρουσίαζαν χορούς με πάνω από 5 διαφορετικές παραδοσιακές φορεσιές. Η καταπληκτική Σερβία που κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου χορευτικού συγκροτήματος του φεστιβάλ μετά από τριήμερη ψηφοφορία των θεατών. Η πανεπιστημιακή ομάδα της Ινδονησίας με τους απίθανους σε μυστήριο χορούς των, το φαντασμαγορικό σύνολο των Ισραηλιτών, τους γειτονικούς Τούρκους.
Αυτό είναι το μεγαλείο του πολιτισμού και της παράδοσης και χωρίς ίχνος εγωισμού αλλά με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια πιστεύουμε ότι προσφέραμε μία σπάνια πολιτιστική κίνηση που δεν έχει υπάρξει τα τελευταία 35 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή μας.
Επίσης πιστεύουμε απόλυτα, αλλά και σύμφωνα με τις απόψεις και γνώμες των πρέσβεων που έφυγαν κατενθουσιασμένοι και έκπληκτοι για αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα που είδαν, αλλά και των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων που τα περισσότερα από αυτά έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο.
Οι φετινές συνολικές πολιτιστικές εκδηλώσεις μας είναι οι καλύτερες σε όλο τον κόσμο για το 2014. Για όλες αυτές τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που -πραγματοποιήσαμε, το φαντασμαγορικό και μοναδικό υπερθέαμα που προσφέραμε στους χιλιάδες δημότες της Αιγιαλείας και όχι μόνο, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, αφού μεταδίδοντο ζωντανά σε 174 χώρες του κόσμου μέλη της IOV, -κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα μεγάλο φόρουμ της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών χορευτικά συγκροτήματα από 9 ξένες χώρες από όλο τον κόσμο και από όλη την Ελλάδα με 900 και πλέον χορευτές-χορεύτριες στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Ελίκης, -κατορθώσαμε να έχουμε την παρουσία τόσων σημαντικών επισήμων ως αναφέρουμε ανωτέρω ,παρουσία μοναδική και πρωτόγνωρη για πολιτιστικά δεδομένα της Αιγιαλείας για τα τελευταία 50 χρόνια που -διαφημίσαμε πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας-την περιφέρεια αλλά και την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδρομές σε διάφορα μέρη που -είχαμε παρουσία μιας ξένης κρατικής τηλεόρασης από τον σύλλογο.
Αξέχαστο για τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα θα μείνει το αποχαιρετιστήριο πάρτυ που πραγματοποιήσαμε στον χώρο των εκδηλώσεων με φαγητό-κρασί-αναψυκτικά και με απίστευτο κέφι που δημιούργησε ο ηχολήπτης των εκδηλώσεων Μαννέτας.
Σημειώνουμε το μηδενικό ενδιαφέρον των ΜΜΕ της Αιγιάλειας, για το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. Αυτό είναι δημοσιογραφία ουσίας;
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε την ειλικρινή εξομολόγηση και του αξίζουν συγχαρητήρια του δημάρχου κ.Στάθη Θεοδωρακόπουλου κατά την ομιλία του, για τις πιέσεις που δεχόταν από κάποια άτομα της ομάδας του για την μη παροχή οικονομικής βοήθειας στον σύλλογο.
Εκτός των άλλων, παρόντες ήσαν ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής ένωσης, αρμόδιο για την Παιδεία και τον πολιτισμό, ο διευθυντής των πολιτιστικών δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λένος, η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Τσουκαλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φιλιππάτος-Κολοκοτρώνης-Παπακωνσταντινόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ.Στούμπου, οι αιδεσιμώτατοι ιερείς Ελίκης και Νικολεϊκων κ.λπ,
Οι αποστολές των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων έφυγαν κατενθουσιασμένοι με την περιποίηση που τους παρείχαμε σε ξενοδοχεία τουριστικά δίπλα στην θάλασσα με τρία γεύματα την ημέρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
Έχουμε συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά συναντήσαμε τέτοια καταπληκτική και ολοκληρωμένη διαμονή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου