Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

11η Ιουνίου: Η αποφράδα ημέρα που έγινε μέρα νίκης και γιορτής

Η ΕΣΗΕΠΗΝ με ανακοίνωση του ΔΣ της χαιρετίζει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Αναφέρει η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων χαιρετίζει, με βαθύ αίσθημα σεβασμού προς όλους τους εργαζομένους, την επαναλειτουργία της μόνης και πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ.
Δύο χρόνια μετά το φασιστικό μαύρο, την αήθη επίθεση κατά της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ είναι πάλι κοντά μας και καλείται να συμβάλει αποφασιστικά στους αγώνες για ελευθεροτυπία, πραγματική ενημέρωση των πολιτών, παραμένοντας μακριά από εξαρτήσεις και καθοδηγήσεις.
Ο διαρκής, συνεχής και αταλάντευτος αγώνας μετέτρεψε το σκοτάδι σε φως και μία αποφράδα ημέρα, σε ημέρα νίκης και γιορτής της Δημοκρατίας.
Η πιο μαύρη σελίδα στην νεώτερη ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γράφτηκε πριν από δύο χρόνια. Την 11η Ιουνίου 2013.
Το κυβερνητικό διάγγελμα που έριξε «μαύρο» στις οθόνες ήταν μία από τις πλέον χαρακτηριστικές πράξεις αυταρχισμού και μια κορυφαία αντιδημοκρατική ενέργεια.
Αντί όμως να γεννήσει το φόβο και την παραίτηση, γέννησε έναν ακάματο αγώνα στον οποίο οι εργαζόμενοι πρωτοστάτησαν, το συνδικαλιστικό κίνημα ενίσχυσε με όλες του τις δυνάμεις και η κοινωνία συμπαραστάθηκε αποφασιστικά.
Έναν αγώνα που βάφτηκε με το αίμα όσων στην διάρκειά του έφυγαν από κοντά μας, παραμένοντας ως την τελευταία τους ανάσα, στις επάλξεις αυτής της μνημειώδους μάχης.
Δύο χρόνια μετά, η 11η Ιουνίου 2015 είναι μια ημέρα γιορτής αλλά και μέγιστης ευθύνης για όλους όσους αντιστάθηκαν και προάσπισαν τη Δημοκρατία με προμετωπίδα τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ- ΕΡΑ.
Μετά από σκληρή περίοδο αγώνων, κινητοποιήσεων αλλά και νικηφόρων δικαστικών διαδικασιών όπου η ΕΣΗΕΠΗΝ πρωτοστάτησε πανελλαδικά, το αποτέλεσμα δικαιώνει όσους δεν υπέστειλαν τη σημαία του σύγχρονου ανένδοτου.
Χρειάστηκε επαγρύπνηση και παρεμβάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να γίνει σαφές στους κυβερνώντες που παίρνουν τις αποφάσεις, ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ και η επαναφορά στην εργασία, όλων των συναδέλφων.
Η 11η Ιουνίου του 2015 είναι πλέον ένα ιστορικό ορόσημο νικηφόρου αγώνα και συνάμα μια
πρόκληση προς όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που καλούνται να ανταποδώσουν με το έργο τους, την στήριξη, την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη με την οποία η κοινωνία περιέβαλε για 24 μήνες την προσπάθειά τους»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου