Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η υποχρεωτική χορήγηση τῆς βιταμίνης Κ σε όλα τά νεογνά, πόσο αθώα είναι;

Ἔχουμε συνειδητοποιήσῃ πώς τά παιδιά μας λειτουργοῦν ὡς τά καλλίτερα πειραματόζωα; Ἔχουμε ἀντιληφθῇ πώς μέ τήν γέννησίν τους ἀρχίζουν νά καταγράφονται γιά τίς ἀντιδράσεις πού θά παρουσιάσῃ ὁ ὀργανισμός τους κι ὄχι γιά τό πῶς θά ἐξελιχθῇ ὑγειῶς; Ἔχουμε καταλάβῃ πώς ἐμπαίζοντας ἐμᾶς ὑπονομεύουν κάποιοι τήν ἐξακολούθησι τῆς ζωῆς ἐπί τοῦ πλανήτου;

Βιταμίνη Κάπα. Ὑποχρεωτικὴ χορηγεία σὲ νεογνά. Γιατί ὅμως; Μήπως δέν ἔχει ἀποδειχθῇ πώς κάτι τέτοιο ἐπιβαρύνει τόν ὀργανισμό τῶν νεογνῶν; Μήπως δέν γνωρίζουν οἱ ἰατροί πώς συζητᾶμε γιά τεχνητή κι ὄχι φυσική οὐσία; Μήπως ἀγνοοῦν πώς χορηγεῖται 100 φορές μεγαλυτέρα ποσότης ἀπό τήν συνιστωμένη;
Γιατί οὐδέ ἕνας ἀπό τούς ἰατρούς δέν ἀναφέρει τήν σύνδεσι τῆς βιταμίνης Κάπα μέ τήν ὕπαρξι καρκίνων, νεφρικῆς ἀνεπαρκείας, ἡπατικές βλάβες, ἀναιμία ἀκόμη καί θάνατο; Ποιά ἑταιρεία κρύβεται ἀπό πίσω; Μήπως ἡ γνωστή μας «Merck» πού κρύβεται πίσω ἀπό τά ἐπικίνδυνα ἐμβόλια γιά τήν ὑγεία τῶν κοριτσιῶν μας, τά πολυδιαφημιζόμενα ἐμβόλια κατά τοῦ καρκίνου τῆς μήτρας, ἔχει σχέσεις καί μέ αὐτό;
Τί νά πῶ; Μία ἀκόμη προσπάθεια ἐνισχύσεως τοῦ ἀποπληθυσμοῦ μας; Ἤ κάτι χειρότερο;
Φιλονόη
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ – χορηγηση σε ολα τα νεογνα – επιπτωσεις
από Don Harkins
Σχεδον ολα τα κρατη ακολουθουν την οδηγια για χορηγηση βιταμινης κ στα νεογεννητα μολις γενηθουν. Ειναι μια συνθετική λιποδιαλυτή ουσία και η δοσολογια υπερβαινει τη συνιστωμενη ημερησια προσληψη κατα 100 φορες.
Μεγαλες δοσεις εχουν συσχετιστει με καρκινο παιδικης ηλικιας και λευχαιμια.Μελετες σε ζωα εχουν συνδυασει μεγαλες δοσεις της βιταμινης Κ με διαφορες καταστασεις οπως αναιμια.ηπατικη βλαβη,νεφρικη βλαβη και θανατο.
”λιγα ειναι γνωστα για τον τροπο μεταβολισμου της. Η μη μεταβολιζομενη ουσια φαινεται στη χολη η τα ουρα.Αυτο ειναι σημαντικο γιατι προκειται για μια λιποδιαλυτη βιταμινη η οποια συνεπως μπορει να συσσωρευτει στο σωμα”
Η εταιρεια Μerck (η μαρκα της ενεσης) αναφερει οτι συνισταται μια εφαπαξ ενδομυικη δοση του AquaMEPHYTON 0,5 εως 1 mg μεσα σε μια ωρα απο τη γεννηση.Οι δυσμενεις αντιδρασεις της βιτ Κ εχουν αφαιρεθει.
Οι συγκεκριμενες ενεσεις φαινομενικα χορηγουνται για την προληψη της αιμορραγιας λογω ανεπαρκειας βιταμινης Κ (πχ αιμοφιλια) που μπορει να συμβει σε 1 στις 10000 γεννησεις.
” Ο αριθμος αυτος θα ηταν μικροτερος αν ειχαν εξαιρεθει νεογνα υψηλου κινδυνου” (Vitamin K Resources (VKR )
Οι γονεις που θελουν να αρνηθουν το εμβολιο πρεπει να το ζητησουν εγγραφως πριν τη γεννηση.Η αγνοια των γονιων και η μη ενημερωση τους θεωρειται απο τα νοσοκομεια σιωπηρη συγκαταθεση, που τους επιτρεπει να χορηγουν δυνητικα επιβλαβεις δοσεις της συνθετικης βιταμινης στα νεογεννητα.
Νοσοκομες απο Αινταχο , Ορεγκον και Ουασινγκτον δηλωσαν οτι η χορηγηση της βιταμινης Κ ειναι θεμα ρουτινας και γινονται συμφωνα με το ομοσπονδιακο προτυπο.Το κρατος εχει δωσει εντολη να γινονται σε ολα τα μωρα και ,οντως. Οσοι γονεις δεν επιθυμουν πρεπει να το δηλωσουν εγγραφως.
Ο δρ Louise Parker ανεφερε στο British Medical Journal πως με τα σημερινα δοδεμεναδεν μπορουμε να αμφισβητησουμε το γεγονος πως η ενεση της βιταμινης Κ αυξανει τον κινδυνο πρωιμης παιδικης λευχαιμιας.
Η British Journal of Cancer δημοσιευσε ενα αρθρο με τους παραγοντες που σχετιζονται με τον καρκινο της παιδικης ηλικιας. Στην εκθεση αναφεροταν οτι η ενεση της βιταμινης Κ αυξανει σημαντικα ις πιθανοτητες για εμφανιση καρκινου παιδικης ηλικιας
Επομενη μελετη που δημοσιευτηκε δυο χρονια αργοτερα ,ενισχυσε τα πορισματα της πρωτης.Μεταξυ αλλων αναφερεται οτι τα οφελη της ενεσης κατα της αιμορραγιας ειναι απιθανο να υπερβουν τις πιθανες δυσμενεις επιπτωσεις ..”
Και οι δυο μελετες συνηστουν πως οι τακτικη χορηγησης της βιταμινης Κ πρεπει να εφαρμοζεται μονο σε νεογνα υψηλου κινδυνου.Αυτα ειναι μωρα τωνν οποιων οι μαμαδες λαμβαναν φαρμακα η αντιβιοτικα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης, προωρα μωρα και οσα γεννιουνται με καισαρικη τιμη.Μητερες που κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης εκαναν διατροφη χαηλη σε βιταμινη Κ η χαμηλη σε λιπαρα ειναι πιο πιθανο να εμφανισουν τα μωρα τους ανεπαρκεια βιταμινης Κ.

Οσοι γιατροι και επιστημονες ακολουθουν μια πιο φυσικη προσεγγιση στο θεμα συνηστουν στις μητερες υψηλου κινδυνου να αυξησουν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης ,την προσληψη βιταμινης Κ ,καταναλωνοντας τροφες οπως πρασινα φυλλωδη λαχανικα. Ετσι θα λαμβανοιυν τη βιταμινη στη φυσικη της μορφη και αν συνεχισουν και μετα τον τοκετο ,τα παιδια τους θα τη λαβουν μεσω του θηλασμου.
Στις 17 Απριλιου 1977 ενα απο τα πιο αγαπητα ιατρικα περιοδικα του κοσμου το Lancet, δημοσιευσε ”..καταληγουμε στο συμπερασμα οτι τα υγιη μωρα,σε αντιθεση με τις τρεχουσες πεποιθησεις , ειναι απιθανο να εχουν ελλειψη βιταμινης Κ…”
21 εκθεσεις που εχουν δημοσιευτει σε περιοπτα ιατρικα περιοδικα, συμφωνουν οτι η πολιτικη που επιβαλλει την ενεση σε ολα τα νεογενητα, δεν βασιζεται σε εγκυρα επιστημονικα δεδομενα.
Στο VKR αναφερεται ” πως θα μπορουσε η φυση να κανει τετοιο λαθος και να δωσει σε ολα α νεογεννητα μονο ενα απειροελαχιστο κλασμα απο την απαιτουμενη ποσοτητα βιταμινης Κ; Σιγουρα η ανθρωπινη φυλη δεν θα μπορουσε να επιβιωσει ετσι, αν σε ολα τα μωρα που γενηθηκαν με αυτην την ανεπαρκεια , κανεις δεν ειχε χορηγησει βιταμινη κατα τη γεννηση , παρα μονο τα τελευταια χρονια.”
Παρα το γεγονος οτι δε φαινεται να υπαρχει κανενα στοιχειο που να συνδεει την καθολικη χορηγηση της ενεσης στα νεογεννητα με την δημοσια υγεια, παρολα αυτα το ιατρικο κατεστημενο εξακολουθει να εγκρινει την κρατικη εντολη για χορηγηση βιταμινης Κ ως πρακτικη ρουτινας.
Το σώμα χρησιμοποιεί πιο εύκολα βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βρίσκονται στα φυτά και λιγότερο εύκολα συνθετικές βιταμίνες και μέταλλα. Η βιταμίνη Κ που χορηγείται από τα νοσοκομεία στα νεογέννητα είναι η συνθετική φυτοναδιόνη.Οι φυσικές μορφές της βιταμίνης Κ που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, ιδιαίτερα σε λαχανικά, όπως λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και χόρτα, ονομάζονται φυλλοκινόνη ή μενακινόνη.Ορισμένα βακτηρίδια στην εντερική οδό παράγουν επίσης μενακινόνες.
Οι ενεσεις που χορηγουνται στα νεογεννητα , οι οποιες παεακευαστηκαν απο τη Merck , Roche και Abbott δεν ειναι μονο συνθετικες αλλα περιεχουν βενζυλικη αλκοολη αλκοολη ως συντηρητικο.
Το 1989 το PDR οτι ”δεν υπαρχουν στοιχεια που να δειχνουν πως η μικρη ποσοτητα της βενζυλικης αλκοολης που περιεχεται στην ενεση, οταν χρησιμοποιειται οπως συνισταται, συνδεεται με τοξικοτητα”
Ομως το Νοεμβριο του 1988 το γαλλικο ιατρικο περιοδικο Dev Pharmacol Ther δημοσιευσε ” δεν μπορουμε να απαντησουμε αμεσα στο ζητημα της ασφαλειας τω ‘χαμηλων δοσεων’ βενζυλικης αλκοολης σε φαρμακα πουχορηγουνται σε νεογνα. Αυτη η μελετη επιβεβαιωνει την ανωριμοτητας αποτοξινωσης του βενζοικου οξεως , των προωρων νεογνων”

Μεχρι προσφατα η βιταμινη που κατασκευαζοταν περιειχε υδροχλωτικο οξυ ‘για τη ρυθμιση του PH’.
Η βιταμινη της Roche , το ΚΟΝΑΚΙΟΝ, περιεχει συστατικα οπως η φαινολη (καρολικο οξυ – δηλητηριωδης ουσια αποσταγμα απο πισσα ανθρακα), προπυλενογλυκολη (προερχεται απο το πετρελαιο και χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικο και σε υδραυλικο υγρο φρενων) και οξικο οξυ (στυπτικος αντιμικροβιακος παραγοντας που μπορει να μειωσει δραστικα την ποσοτητας φυσικης βιταμινης Κ που θα εχει παραχθει στον πεπτικο σωληνα)
Οπως αναφερεται στην PDR και οπως αναγραφουν τα ενθετα της ενεσης των Roche, Merck kai Abbott ”μελετες καρκινογενεσης, μεταλλαξιγενεσης η διαταραχης γονιμοτητας δεν εχουν διεξαχθει”
Ο σκοπος αυτου του αρθρου ειναι να προειδοποιησει τους υποψηφιους γονεις οτι η αγνοια και η σιωπη τους μεταφραζεται απο το νοσοκομειο ως συγκαταθεση τους στο να επιτρεψουν επαγγελματιες υγειας να χρησιμοποιησουν μια ενεση με υπερβολικη δοση συνθετικης ουσιας ,που μπορει να ειναι θανατηφορα ή τρομερα επιζημια. Οι ιδιο οι καασκευαστες προειδοποιουν ”Σοβαρες αντιδρασεις, συμπεριλαμβανομενων των θανατηφορων, εχουν συμβει κατα τη διαρκεια και αμεσως μετα την ενδοφλεβια ενεση της φυτοναδιονης ακομα κι οταν εχουν ληφθει ολες οι προφυλαξεις αραιωσης της βιταμινης για νααποφευχθει ταχεια εγχυση..”
Παρακαλω διαδωστε το αρθρο σε οσους περιμενουν παιδι. Εχουμε το δικαιωμα να γνωριζουμε ποιες ουσιες εγχεονται στα παιδια μας μεσα στην πρωτη ωρα της ζωης τους.Αν πιστευουμε οτι μια ουσια ειναι επιβλαβης εχουμε το δικαιωμα να αρνηθουμε

αποεδω
πιο εμπεριστατωμενη μελετη : εδω γυναίκα-μαμά
filonoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου