Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

To «Ουζερί Τσιτσάνης» «στρώνει» το τραπέζι

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας -υπερπαραγωγή που ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης και αρχίζει πλέον η επεξεργασία να προβληθεί στις αίθουσες των Δεκέμβριο. «Ηταν δύσκολο να αναβιώσουμε την εποχή του μεγάλου ρεμπέτη λέει ο σκηνοθέτης»
Το συνεργείο, σε εντατικούς ρυθμούς, προχωρά στα τελευταία γυρίσματα.

Η πόλη της Τρίπολης περίμενε για καιρό το σύντομο πέρασμα των συντελεστών της ταινίας, που θα ζωντανέψει το θρυλικό «Ουζερί Τσιτσάνης», αυτό που φιλοξένησε φανατικούς θαμώνες, «στέγασε» θυελλώδη πάθη, αλλά και ενέπνευσε θρυλικά κομμάτια. Οι λήψεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και, μετά το πέρασμα από την Τρίπολη, θα αρχίσει πλέον ο πυρετός της επεξεργασίας.
Από τον Μάρτιο έως και σήμερα, ο ακάματος Μανούσος Μανουσάκης στήνει σκηνικά μιας άλλης εποχής για τις ανάγκες του φιλμ, που είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης πριν από λίγες ημέρες είχε μετατρέψει διάφορες γωνιές της Αθήνας σε ένα απέραντο πλατό, αναβιώνοντας, με τον μοναδικό κινηματογραφικό τρόπο του, την ατμόσφαιρα μιας Ελλάδας που οι μεγαλύτεροι θυμούνται και οι νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να δουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου