Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πες τη γνώμη σου για θέματα μετανάστευσης και διακυβέρνησης των ωκεανών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε πρόσφατα δύο δημόσιες διαβουλεύσεις, για θέματα μετανάστευσης και διακυβέρνησης των ωκεανών αντίστοιχα. Μάθετε περισσότερα και πάρτε μέρος στην συζήτηση!

1- Δημόσια διαβούλευση για τη νόμιμη μετανάστευση

Για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση που ανακοινώθηκε στις 13 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων και μια δημόσια διαβούλευση για τις πολιτικές μετανάστευσης εργατικού δυναμικού και την μπλε κάρτα της ΕΕ. Στόχος της εν λόγω διαβούλευσης είναι η συλλογή απόψεων για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την οικονομική μετανάστευση ώστε να υποβοηθηθεί η κατάρτιση μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νόμιμη μετανάστευση με επίκεντρο την αναθεώρηση της οδηγίας για την μπλε κάρτα.
Οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να συμβάλουν στην διαβούλευση συμπληρώνοντας διαδικτυακά το σχετικό ερωτηματολόγιο μέχρι τις 21 Αυγούστου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στις ιστοσελίδες της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και από την αρμόδια υπάλληλο καStephanie DEMART

2- Δημόσια διαβούλευση για την διακυβέρνηση των ωκεανών

Στο πλαίσιο των εργασιών για τα ζητήματα που αφορούν την διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε δημόσια διεθνή διαβούλευση για να καθοριστούν τα σημαντικότερα ζητήματα στα οποία απαιτείται βελτίωση αλλά και τους τρόπους δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι να συγκεντρωθούν απόψεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να συμβάλει σε μια καλύτερη διεθνή διακυβέρνηση των ωκεανών και των θαλασσών προς όφελος της βιώσιμης γαλάζιας ανάπτυξης στο πλαίσιο υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος.
Η διαβούλευση ανακοινώθηκε στις 4 Ιουνίου από τον αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Βέλα, και θα είναι ανοικτή για την υποβολή απόψεων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου