Πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας ανέδειξε «χορεύοντας» ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολεί τον πολιτισμό στην πόλη μας. Των χώρων παρουσίασης καλλιτεχνικών έργων και δραστηριοτήτων. Με σκηνικό το λεηλατημένο και εγκαταλελειμμένο θέατρο «Εργοστάσιο Τέχνης» (δημιουργία και κατάντια της πολιτιστικής 2006 όπως και τόσα άλλα) πάνω από 500 χορευτές και χορεύτριες, παρουσίαζαν συναισθήματα ανθρώπων από κάθε γωνιά της Ελλάδας εκφράζοντάς τα με χορευτικά βήματα, με μελωδίες, με φορεσιές και χρώματα.
Για μια βδομάδα ένας χώρος εγκαταλελειμμένος στις ορέξεις κάθε βάνδαλου με πολύ προσπάθεια από τα παιδιά του χορευτικού αλλά και από τα συνεργεία του Δήμου γέμισε από ζωντάνια από φωνές και γέλια όχι μόνο των μελών του Χορευτικού αλλά και των χιλιάδων φίλων του που έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθειά τους. Το παρατεταμένο χειροκρότημα που συνόδευε τις υπέροχες προσπάθειες των χορευτών ήταν και η ανταμοιβή τους.
Παρών ήταν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, όχι μόνο τις ημέρες παρουσίασης αλλά και τις ημέρες προετοιμασίας, βοηθώντας στην επίλυση προβλημάτων της τελευταίας στιγμής. «Προσπαθούμε να ξαναλειτουργήσουμε το θέατρο μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και θα το λειτουργήσουμε. Το έχουν ανάγκη οι Πατρινοί, το έχει ανάγκη ο Πολιτισμός και είναι υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε γι’ αυτό όπως και για κάθε τι που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».
Ο κύριος Θωμόπουλος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την όλη προσπάθεια του χορευτικού, υποσχόμενος να βοηθήσει από μεριά του το όλο εγχείρημα δημιουργώντας καλύτερες υποδομές και ενισχύοντας έτσι την διάθεση προσφοράς όλων των μελών του χορευτικού αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα οι αξίες της ερασιτεχνικής δημιουργίας που παράγονται από αυτήν τη δράση να διευρυνθούν, αγκαλιάζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια του πολιτιστικού γίγνεσθαι.
Τέλος ο Χρήστος Γιαννόπουλος υπεύθυνος του Χορευτικού κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για την χρονιά που πέρασε ανέφερε τα 51 τμήματα που λειτούργησαν και τα 1600 μέλη που ξεπέρασε το Χορευτικό. «Στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας κανείς δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται. Οδηγός μας η αξίες της ερασιτεχνικής δημιουργίας για την πρόβα τζενεράλε ενός δικαιότερου κόσμου. Δεν είμαστε εθελοντές είμαστε ερασιτέχνες με ερασιτεχνική συνείδηση και επαγγελματικά αποτελέσματα κι΄ είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό. Αυτό βέβαια δεν είναι αδυναμία αλλά προτέρημα και θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στον δύσκολο δρόμο που επιλέξαμε πρ΄ όλο τον πόλεμο που δεχόμαστε από διάφορους κύκλους και καλοθελητές. Όσα εμπόδια και προσχώματα προσπαθούν να βάλουν εμείς θα τα ξεπερνάμε με την βοήθεια την δική σας, των μελών μας και του κόσμου». Τέλος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και ειδικότερα ευχαρίστησε τους δασκάλους και τους δόκιμους του χορευτικού που είναι η καρδιά του, η δύναμη του, η προοπτική του.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη παράσταση της Δευτέρας για πρώτη φορά το ταξίδι του χορευτικού στην Ελλάδα συνόδευσε η ορχήστρα του με βιρτουόζους σολίστες που με μεγάλη χαρά βοήθησαν στην προσπάθεια και με μαέστρο την Δήμητρα Αψώμοτου δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο κλήμα.
Οι δάσκαλοι του χορευτικού Δήμου Πάτρας:
Τοπάλης Γιάννης, Διαμαντόπουλος Δημήτρης Αδαμοπούλου Βαϊτα, Μπάρκουλας Κωνσταντίνος, Κοριτζέλης Βασίλης, Ταντής Νικόλας, Τσάλιος Θωμάς, Βαγενά Βάσω, Κοσμάτου Κωστάτζα, Σδρούλια Λαμπρινή, Ιωαννίδης Μιχάλης, Ζαρνάβαλου Σταυρούλα, Μαγιάκης Γιώργος, Ζιάκου Ιωάννα, Τερζή Άρτεμις, Λυριτζή Φένια, Χρονοπούλου Σεμίνα, Σδρούλια Μαριάννα, Μπαριάμης Νίκος, Μαρίνη Ελένη, Μαυρόγιαννη Ρέα, Γιαννόπουλος Χρήστος, Τριαντάφυλλος Διονύσης, Σέρβου Κατερίνα.
Η ομάδα βεστιαρίου: Μίμης Πολυγένης, Ντίνα Παναγιωτοπούλου. Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Νικολακόπουλος. Επιμέλεια αφίσας: Κατερίνα Σέρβου. Ορχήστρα: Μαέστρος Δήμητρα Αψωμότου. Ενδυματολογική επιμέλεια: Μίμης Πολυγένης, Ντίνα Παναγιωτοπούλου, Φένια Λυριτζή.
Χορογραφίες: Χρήστος Γιαννόπουλος. Γενική επιμέλεια: Χρήστος Γιαννόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου