Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου στο Φεστιβάλ Θεάτρου των «Πολιτιστικών Αγώνων 2016» (φωτ.)

Επιστροφή στα γνωστά «λημέρια» του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου για την Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ και το έργο «Εθνικότητα μου: Το χρώμα του ανέμου».
Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στις αρχές Μαρτίου, η νέα παραγωγή της Ομάδας, που απέσπασε πλήθος κολακευτικών σχολίων και χάρη σε αυτήν συγκεντρώθηκαν τόνοι τροφίμων για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζεται για δύο ακόμα βράδια, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το έργο του Ματέι Βισνιέκ «Εθνικότητά μου: Το χρώμα του ανέμου», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη και μετάφραση από την Έρση Βασιλικιώτη, μια ιλαροτραγική και συνάμα λυρική απεικόνιση της διαχρονικής ανθρώπινης πραγματικότητας, με μηνύματα που «χτυπούν» στον πυρήνα της επικαιρότητας.
Ένα έργο σπονδυλωτό όπου ο συγγραφέας με κυνισμό, χιούμορ αλλά και λυρισμό, παρουσιάζει τα «κομμάτια ενός σπασμένου καθρέφτη», όπως υποστηρίζει και ο ίδιος, και τα οποία καλούμαστε να συναρμολογήσουμε.
Σημειώνεται ότι και αυτές οι παραστάσεις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου