Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Απίστευτο: Τσοπανόσκυλο έκανε... 400 χιλιόμετρα για να γυρίσει στο αφεντικό του

Ο Πέρο είχε δοθεί για να φυλάει πρόβατα σε μία φάρμα όταν μετά από 12 ημέρες τα παλαιά αφεντικά τους τον ξαναβρήκαν πάλι στην πόρτα τους
Ότι και να πει κανείς για τα σκυλιά, δεν παύουν κάθε φορά να μας εκπλήσσουν. Όπως για παράδειγμα η νέα ιστορία που μας έρχεται από την Βρετανία, όπου ένα τετράχρονο τσοπανόσκυλο, ο Πέρο έκανε ένα πραγματικό κατόρθωμα. Κατάφερε να περπατήσει 400 ολόκληρα χιλιόμετρα για να επιστρέψει πίσω στο πρώτο του αφεντικό.
Η ιστορία του είναι πραγματικά συγκινητική. Ο Πέρο είχε δοθεί για να «δουλέψει» σε μία φάρμα στην Κούμπρια της Βρετανίας. Όμως όπως φάνηκε ήταν αποφασισμένος να μην δεχτεί αυτή τη νέα κατάσταση, και από την πρώτη ημέρα πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς την Δυτική Ουαλία που ήταν το αφεντικό του.
Χρειάστηκαν 12 ημέρες για να καλύψει ο Πέρο τα 400 χιλιόμετρα της απόστασης που τον έφεραν και πάλι ευτυχισμένο στην αγκαλιά τον πρώην αφεντικών του.
Η Σαν Τζέιμς και ο άνδρας της Άλαν τα έχασαν μόλις βγήκαν στην πόρτα και είδαν μπροστά τους περιχαρή τον Πέρο. Ακόμα και τώρα δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτό το σκυλί κατάφερε να προσανατολιστεί σε μία τόσο μεγάλη απόσταση και να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει κοντά τους.
Παρά το γεγονός ότι ήταν εφοδιασμένος με chip (οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να τον χάσουν) ο Πέρο κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή του, ενώ υπολογίζεται ότι έκανε σχεδόν 35 χιλιόμετρα την ημέρα.
Το ζευγάρι που έχει ήδη άλλα 14 σκυλιά στην φάρμα τους, αποφάσισαν ότι ο Πέρο κέρδισε επάξια το δικαίωμα να μείνει για πάντα στην φάρμα, μετά από αυτή την προσπάθεια της επιστροφής του. Μάλιστα είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και πολύ πολύ ευτυχισμένος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου