Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Υπόσχονται 6.000 θέσεις εργασίας σε νέους σε τομείς αλληλεγγύης

Έξι μήνες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και μετά την αντιστοίχιση των εθελοντικών θέσεων που άρχισε τον Μάρτιο του 2017, δημιουργούνται τώρα χιλιάδες θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης.

Για τον σκοπό αυτόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει δύο έργα, επικεφαλής των οποίων είναι οι ιταλικές και οι γαλλικές δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης, μέσω των οποίων έως και 6000 νέοι θα αποκτήσουν θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης σε τομείς αλληλεγγύης σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Τα δύο έργα με επικεφαλής τις γαλλικές δημόσιες υπηρεσιών απασχόλησης (Pôle Emploi) και την ιταλική εθνική υπηρεσία για τις ενεργές πολιτικές απασχόλησης (ANPAL)φέρνουν σε επαφή τις δημόσιες υπηρεσίες και τις οργανώσεις απασχόλησης από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως τις οργανώσεις των εργοδοτών και τα ιδρύματα κατάρτισης, με σκοπό να προσφέρουν στους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών θέσεις εργασίας ή πρακτικής άσκησης σε τομείς αλληλεγγύης. Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική ένταξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η βοήθεια προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ή η επισιτιστική βοήθεια σε άλλη χώρα της ΕΕ. Τα έργα θα απευθύνονται σε εργοδότες, θα εξασφαλίζουν την αντιστοίχιση των υποψηφίων και θα παρέχουν στους συμμετέχοντες οικονομική και άλλου είδους υποστήριξη, όπως κατάρτιση. Τα έργα λαμβάνουν χρηματοδότηση πάνω από 14 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία.

Χρονοδιάγραμμα και επόμενα βήματα

Τα δύο έργα θα διαρκέσουν έως τον Μάρτιο του 2019.
Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αναπτύσσεται περαιτέρω και εδραιώνεται. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 100 000 θέσεις πρακτικής άσκησης μέχρι το τέλος του 2020.
Η πείρα που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο των δύο νέων έργων που δρομολογούνται θα προλειάνει το έδαφος για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης έως το 2020. Τα δύο έργα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους νέους στην εξεύρεση διασυνοριακών θέσεων έως την άνοιξη του 2019 και από κοινού με άλλα έργα θα προωθήσουν την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου