Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Το Χορευτικό του Δήμου Πάτρας τίμησε την ιδρυτική βραδιά του Inner Wheel (φωτ.)

Τρεις παραστάσεις ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία έδωσε χτες Σάββατο 1η Ιουλίου 2107 το Χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πάτρας. 
Στο ξενοδοχείο Poseidon Palace καλεσμένοι στην ιδρυτική βραδιά του φιλανθρωπικού ομίλου Inner Wheel τα παιδιά του Χορευτικού απέδωσαν αποσπάσματα από τις «Λαϊκές χορογραφίες». Χορούς από τις Κυκλάδες απέδωσε άλλη ομάδα καλεσμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο συνοικίας Κρύα Ιτεών οικισμός Πάτρα 8 «Αγ. Θεόδωροι» και μια τρίτη ομάδα συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ “ Lepanto folk dance festival” στην Ναύπακτο παρουσιάζοντας «λαϊκές χορογραφίες». 
Ο υπεύθυνος του Χορευτικού και δάσκαλος χορού, Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε σχετικά: 
«Ο κινητήριος μοχλός της δυναμικής του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας είναι τα ιδεώδη της ερασιτεχνικής δημιουργίας που εμπνέουν όλα τα στελέχη και τα μέλη του χωρίς γαρνιτούρες και δικαιολογίες. Πάνω από 40 παιδιά συμμετείχαν και στις τρεις παραστάσεις δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους σεβόμενοι και τιμώντας του φορείς που τους προσκάλεσαν από την μια αλλά και την καλύτερη εκπροσώπηση του Δήμου Πάτρας από την άλλη. Να σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά του Χορευτικού μέχρι και τα έξοδα της μεταφοράς τους βάζουν από την τσέπη τους για να βρεθούν στους χώρους παραστάσεων. Τα ίδια συντηρούν τις φορεσιές που κάποιες έχουν κατασκευασθεί εδώ και 30 χρόνια (πλύσιμο, σιδέρωμα, επιδιορθώσεις). Παρ΄ όλες όμως τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που δημιουργούνται ιδιαίτερα από υπηρεσιακές αγκυλώσεις και τρικλοποδιές από «καλόπαιδα» με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμαρχου Κώστα Πελετίδη και του κόσμου εμείς θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στον στόχο μας να χορεύουμε και ν΄ αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου