Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Σκυλίσιες γνωριμίες για τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής

Σε μια διαφορετική εκπαιδευτική εκδρομή, όπου γνώρισαν διάφορες ράτσες φιλικών σκύλων, έμαθαν πώς μπορούν να τα πλησιάζουν με ασφάλεια, να μην τα φοβούνται, να τα φροντίζουν, να τα επιβραβεύουν, να τα κοινωνικοποιούν και να παίζουν μαζί τους, πραγματοποίησαν οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Εκπαίδευσης Σκύλων Doggy Park Sports Center, όπου γνώρισαν και το άθλημα των σκυλιών, το agility.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και για αυτό το Doggy Park Sports Center διοργάνωσε μια σειρά δραστηριοτήτων, που περιλάμβαναν ομιλία από την εκπαιδεύτρια Ελένη Άτσαλου για τις ποικίλες συμπεριφορές και τις ανάγκες των σκύλων, επίδειξη πάνω στην υπακοή και την κοινωνικοποίηση του σκύλου, αλλά και γνωριμία με τον κυναθλητισμό, ένα άθλημα ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό.
Το άθλημα που γνώρισαν οι μικροί μαθητές ήταν το agility, που περιλαμβάνει στίβο εμποδίων, άλμα σε μήκος, ύψος, μήκος, ρόδα, τραμπάλα, σλάλομ κ.α.

Πρόγραμμα εξοικείωσης από το Νηπιαγωγείο

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νηπιαγωγοί του 8ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής που συνόδευαν τα παιδιά, όπως η διευθύντρια κ. Χρυσάνθη Χατζοπούλου, η κ. Κατερίνα Βαφείδου, η κ. Πόπη Μαυροπούλου και η κ. Άσπα Ιωαννίδου, πραγματοποίησαν για δεύτερη φορά αυτή την εκδρομή, πατώντας στην επιτυχία της προηγούμενης επίσκεψης το 2015.
Όπως ανέφερε η διευθύντρια κ. Χατζοπούλου, μέσα από την εμπειρία τους έχουν δει πως τα παιδιά έχουν παράξενη σχέση με τα ζώα, πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που έχουν από ένα ζώο και άλλες φορές θορυβούνται από κάτι πολύ απλό. Για αυτό και αποφάσισαν να κάνουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα ζώα είναι φίλοι μας και όχι εχθροί». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έκαναν την επίσκεψη αυτή με σκοπό τα παιδιά να κατανοήσουν πως αν ένα ζώο είναι εκπαιδευμένο ή αν έχουν προηγούμενα καταλάβει για αυτό πως πρέπει να τα φροντίζουν, μπορούν να έχουν ισορροπία στη σχέση τους.
Το πρόγραμμα θα κρατήσει περίπου 3 μήνες, και περιλαμβάνει και άλλες τέτοιες δράσεις με επισκέψεις σε ζώα, συμπεριφορές και κοινωνικοποιήσεις, ενώ ευχαρίστησε τόσο το Doggy Park Sports Center για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, αλλά και το ταξιδιωτικό γραφείο Δημοκρίτειο για τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών.

Αποκτώντας μια άνεση με τα σκυλιά

Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκαν να φιλοξενήσουν τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου, σημείωσε η κ. Υβόννη Παπαστεργιάδη από το Doggy Park Sports Center, σημειώνοντας πως πήραν την αφορμή να κάνουν επίδειξη του agility, ένα άθλημα που πολλοί δεν γνωρίζουν, ενώ εξήγησαν και τους τρόπους που μπορεί κανείς να πλησιάσει ένα σκύλο.
Παράλληλα τα έφεραν σε επαφή με κουταβάκια, μικρόσωμα και μεγαλόσωμα, ώστε να μην έχουν φόβο. Τέλος έδειξαν και κάποιες απλές ασκήσεις υπακοής για τα σκυλιά.
«Θέλουμε να γνωρίσουν όλοι και τι είναι το άθλημα, και να μην υπάρχει φόβος για τα σκυλιά μιας καθώς είμαστε μια πόλη που υπάρχει ανησυχία για τα αδέσποτα» σημείωσε, αναφέροντας μάλιστα πως υπάρχει ενδιαφέρον για το agility και από μικρά παιδιά, και έχουν τους τελευταίους τρείς μήνες τρία παιδιά στην ομάδα, 11, 10 και 5 ετών αντίστοιχα.
Με τις καλύτερες εμπειρίες έφυγαν τα παιδιά
Όσο για τους κύριους κριτές, τα παιδιά του νηπιαγωγείου, αυτά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το χώρο, μιας και ήρθαν σε στενή επαφή με τα σκυλιά και απέκτησαν μια οικειότητα με αυτά.
Όπως σημείωσε η μικρή Χριστίνα, «πριν από λίγες μέρες ήταν η γιορτή των ζώων, για αυτό και ήρθαμε να δούμε τα σκυλάκια. Τα σκυλάκια τα αγαπάμε και ποτέ δεν τα χτυπάμε. Τα αγαπάμε πάρα πολύ και τα φροντίζουμε».
Αλλά και η μικρή Μαριάννα, έδειξε να εκτιμά πολύ τα σκυλιά, αναφέροντας πως «Ήρθαμε στο εκπαιδευτήριο για σκυλάκια, που μαθαίνουν κανόνες και να είναι καλοί φύλακες. Τα σκυλάκια είναι οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου