Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Τα παπούτσια χωρίς κάλτσες αποτελούν κίνδυνο για τους άνδρες - Τι προκαλείται στα πόδια

Η μόδα μπορεί να θέλει τους άνδρες να φορούν παπούτσια χωρίς κάλτσες αλλά η επιστήμη έχει άλλη γνώμη!
Ο λόγος για τη μόδα που θέλει τους άντρες να φοράνε τόσο τα επίσημα όσο και τα casual και τα αθλητικά παπούτσια τους χωρίς κάλτσες.
Σύμφωνα με το Κολέγιο Ποδιάτρων, η συνήθεια αυτή ευνοεί όχι μόνο την έντονη κακοσμία των ποδιών αλλά και την ανάπτυξη μυκήτων.
Όπως αναφέρει η ποδίατρος Έμμα Στέφενσον στην εκπομπή Newsbeat του BBC, τα πόδια παράγουν σε καθημερινή βάση τεράστια ποσότητα ιδρώτα κι έτσι η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του παπουτσιού ευνοεί τις λοιμώξεις από μύκητες, όπως το «πόδι του αθλητή». Η ειδικός προσθέτει πως βλέπει τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα νέους ηλικίας 18-25 ετών να εμφανίζουν προβλήματα λόγω του ότι φοράνε τα παπούτσια τους χωρίς κάλτσες ή επειδή τα παπούτσια που επιλέγουν δεν εφαρμόζουν σωστά.
Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να φορέσετε τα παπούτσια σας χωρίς κάλτσες, η Στέφενσον δίνει τρία πρακτικά tips: Ψεκάστε ανθιδρωτικό στα πέλματά σας πριν φορέσετε τα παπούτσια, φορέστε τα παπούτσια για όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα και έχετε τον νου σας για τυχόν πληγές ή πόνους στα πόδια ώστε να απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό.

Πηγή: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου