Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι αιτία να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια

Κίνδυνος να χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια από την ολιγωρία της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να υποβάλει τα επενδυτικά σχέδια των επενδυτών σε ιχθυοκαλλιέργειες προς τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Τελευταία προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων είναι το τέλος Απριλίου.
Σε σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, αρμόδιας για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, και τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων και της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών τέθηκαν τα ζητήματα που τους αφορούν.Οι Ενώσεις εξέθεσαν στην Επίτροπο κατά τη συνάντηση αυτή, την επικίνδυνη καθυστέρηση που υφίσταται σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που έχουν δεσμευτεί από την Επιτροπή για τον κλάδο.
Η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας δήλωσε κατηγορηματικά προς τους εκπροσώπους των Ενώσεων ότι εφόσον η ελληνική Κυβέρνηση συνεχίσει να καθυστερεί την υποβολή προς τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, των επενδυτικών σχεδίων, που της έχουν κατατεθεί από τους επενδυτές, τα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια θα χαθούν οριστικά για την Ελλάδα. Ως ύστατο όριο για την κατάθεση των προτάσεων η Επίτροπος έθεσε το τέλος Απριλίου του 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου