Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Οι νέες εξελίξεις στον καρκίνο είναι το θέμα ημερίδας στην Αθήνα

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 

Ημερίδα με θέμα τον καρκίνο, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου, στην Αθήνα, στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στις 10 το πρωί. Διοργανωτής είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (ΕλΙΕΚ).
Το ΕλΙΕΚ διοργανώνει την ημερίδα στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών του με γενικά και ειδικά θέματα. Στα γενικά θέματα θα γίνουν εισηγήσεις σχετικά με την κοινωνική δικτύωση των ασθενών με καρκίνο, τα οικονομικά της υγείας, τα προβλήματα που προκαλούνται από τις ελλείψεις των φαρμάκων και τη δυνατότητα επίλυσής τους. Στα ειδικά θέματα θα συζητηθεί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, η εμφάνιση των οποίων απασχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ανήκει στους καρκίνους εκείνους που η πρόληψή τους είναι σήμερα εφικτή και η έγκαιρη διάγνωσή τους εύκολη. Το test Παπανικολάου και άλλοι πλέον σύγχρονοι τρόποι δίνουν την δυνατότητα ασφαλούς και γρήγορης διάγνωσης σε αρχικά στάδια και επομένως ίασης.Οι τελευταίες εξελίξεις στον καρκίνο του προστάτη εστιάζουν την προσοχή μας στην σωστή επιλογή των ανδρών που πρέπει να αντιμετωπισθούν ώστε να μην επηρεασθεί αρνητικά η ποιότητα της ζωής τους.  

Τι είναι το ΕλΙΕΚ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (ΕλΙΕΚ) ιδρύθηκε το 2008 με κύρια επιδίωξη την ενεργό συμμετοχή του και την αποτελεσματική συμβολή του στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, μέσα από την προαγωγή της έρευνας, την κατάκτηση της γνώσης, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του ευρύτερου πληθυσμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου