Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ενδιαφέρον από τους κατοίκους της Ερατεινής στα θέματα μαστού και παιδικού καρκίνου (φωτ.)

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η χθεσινοβραδινή ιατροκοινωνική εκδήλωση που έγινε στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Ερατεινής με πρωτοβουλία του συλλόγου Γυναικών Πανόρμου. Η ενημέρωση για θέματα μαστού έγινε με την βοήθεια του Ομίλου κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ νομού Αχαΐας και για το παιδικό καρκίνο από τον σύλλογο Φλόγα.
Για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τις προφυλάξεις, τα συμπτώματα κ.ά. μίλησε ο χειρουργός και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών Απόλλων Ζυγομαλάς και για τον παιδικό καρκίνο μίλησε η διευθύντρια ΕΣΥ της Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αφροδίτη Γκινοπούλου. Η κ. Γκινοπούλου ανέφερε ότι κάθε χρόνο ασθενούν από καρκίνο 275 παιδιά, γεγονός που ανησύχησε τους κατοίκους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.. Επί του συνόλου των παιδιών αυτών το 50% προσβάλλεται από λευχαιμία.
Στην αρχή απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του ΑγκαλιάΖΩ, Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη και από την Φλόγα Αναστασία Παπαϊωάννου, η οποία αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του συλλόγου. Η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Πανόρμου Αναστασία Παπαδοπούλου, φιλόλογος, ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου Ερατεινής Μιχάλη Σκώττη για την παραχώρηση της αίθουσας. 
Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς τους γιατρούς.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου