Περιέχει θρεπτικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο και η βιταμίνη C και είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό του καλοκαιριού.
Συνηθίζουμε να το διατηρούμε στο ψυγείο, όμως οι ειδικοί φαίνεται να διαφωνούν με αυτήν την πρακτική.
Δείτε σε ποιο λαχανικό αναφερόμαστε...
Οι Αμερικανοί ερευνητές Harold McGee και Jenni Avins, καθώς και η Γαλλίδα Catherine Renard υποστηρίζουν ότι το άρωμα αυτού του λαχανικού οφείλεται σε μια μοναδική αντίδραση μεταξύ των ενζύμων του.
Η αντίδραση αυτή δεν πραγματοποιείται σωστά όταν η τομάτα διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Η μέση θερμοκρασία στα περισσότερα ψυγεία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Η τομάτα όμως δεν «αντέχει» σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 10 βαθμών.
Αν και το ψυχρό περιβάλλον δεν επηρεάζει τη σύσταση των σακχάρων και την οξύτητα της τομάτας, επηρεάζει τις χημικές αντιδράσεις που της δίνουν τη μοναδική της γεύση.
Αντί για το ψυγείο, θα πρέπει λοιπόν να διατηρούμε τις τομάτες σε κάποιο δροσερό αλλά φωτεινό μέρος της κουζίνας.
Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr
Συνηθίζουμε να το διατηρούμε στο ψυγείο, όμως οι ειδικοί φαίνεται να διαφωνούν με αυτήν την πρακτική.
Δείτε σε ποιο λαχανικό αναφερόμαστε...
Οι Αμερικανοί ερευνητές Harold McGee και Jenni Avins, καθώς και η Γαλλίδα Catherine Renard υποστηρίζουν ότι το άρωμα αυτού του λαχανικού οφείλεται σε μια μοναδική αντίδραση μεταξύ των ενζύμων του.
Η αντίδραση αυτή δεν πραγματοποιείται σωστά όταν η τομάτα διατηρείται σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Η μέση θερμοκρασία στα περισσότερα ψυγεία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου. Η τομάτα όμως δεν «αντέχει» σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 10 βαθμών.
Αν και το ψυχρό περιβάλλον δεν επηρεάζει τη σύσταση των σακχάρων και την οξύτητα της τομάτας, επηρεάζει τις χημικές αντιδράσεις που της δίνουν τη μοναδική της γεύση.
Αντί για το ψυγείο, θα πρέπει λοιπόν να διατηρούμε τις τομάτες σε κάποιο δροσερό αλλά φωτεινό μέρος της κουζίνας.
Πηγή: onmed.gr - ClopYPastE.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου