Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου για τον Μακαριστό ουρανοθρόνιστο μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Patras palace διοργανώνεται εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Διονυσίου Κ. Κουγιανού για τον Μακαριστό ουρανοθρόνιστο μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά, που ως γνωστόν είχε εκλεγεί παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο ως Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, αλλά εκοιμήθη προ της ενθρονίσεώς του.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων Πάτρας ο Άγιος Γεράσιμος και από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών. Θα την χαιρετίσουν η πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων Πατρών ο Άγιος Γεράσιμος, Τζόγια Καππάτου και η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών Έφη Αναλυτή.
Θα μιλήσουν ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης, Χρύσανθος, ο φιλόλογος Φώτης Δημητρόπουλος, ο ακαδημαϊκός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cabridge, Αθανάσιος Φωκάς και ο συγγραφέας Διονύσιος Κ. Κουγιανός.
Θα απαγγελθεί ποίημα του καθηγητή αγγειακών παθήσεων Παναγιώτη Δημακάκου, που έχει γράψει για τον μακαριστό μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Γεράσιμο Φωκά, από την Σοφία Παπαδοπούλου Βασιλοπούλου μέλους της θεατρικής ομάδας εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον βυζαντινό χορό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την διεύθυνση του Γιάννη Κόττορου και θα κλείσει με την χορωδία Γ. Τριάντης υπό την διεύθυνση του Θ. Χαλκιόπουλου.
Συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου