Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Η Ελλάδα μπορεί να είναι από τις πρώτες χώρες που θα εισέλθουν στη ρώσικη αγορά με την άρση του εμπάργκο

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ακόμα προλαβαίνει, εφόσον κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, να αποτελεί μια απο τις πρώτες χώρες που θα μπουν στην ρωσική αγορά όταν αρθεί το εμπάργκο, εξέφρασε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).

Ουσία που χρησιμοποιήθηκε σε πυρομαχικά στη μάχη κατά του διαβήτη

Ένα πειραματικό φάρμακο κατάφερε να αναστρέψει σε πειραματόζωα τον διαβήτη τύπου 2, καθώς και την ηπατοπάθεια, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για τη χημική ουσία DNP, που είχε χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρομαχικών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια απαγορεύτηκε, επειδή προκαλούσε απώλεια βάρους σε όσους έρχονταν σε επαφή μαζί της.

Σκέψεις για αναθεώρηση και νέα αναβολή στη δημοπράτηση του «Πάτρα-Πύργος»

Δεύτερες σκέψεις κάνουν στο Υπουργείο Υποδομών σχετικά με τη δημοπράτηση της κατασκευής του οδικού τμήματος «Πάτρα-Πύργος», η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη με τον αρμόδιο προϊστάμενο συγχρηματοδοτούμενων οδικών έργων, Γιάννη Καρνέση και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

Τεστ: Τι δείχνει ο γραφικός σου χαρακτήρας;

Το πώς γράφουμε αποκαλύπτει στοιχεία για περίπου 5.000 διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, σύμφωνα με μελέτη. Ακόμη κι αν έχεις αφήσει χρόνια τα σχολική θρανία ή τα φοιτητικά έδρανα, συχνά... χρειάζεται να συμπληρώσεις έγγραφα ή να γράψεις «ραβασάκια» στον ξεχασιάρη σύντροφό σου. Παρατήρησε το στυλ της γραφής σου, δες τα επιμέρους χαρακτηριστικά της και θα εκπλαγείς με όσα αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα!

Σας μουδιάζουν συχνά τα χέρια; Δείτε πού οφείλεται

Με τον όρο μούδιασμα περιγράφεται η απώλεια… αίσθησης στα χέρια ή τα δάχτυλα. Το μούδιασμα συχνά συνοδεύεται και από άλλα συναφή συμπτώματα, όπως το αίσθημα καύσου τοπικά στο σημείο, το μυρμήγκιασμα και τα ανεπαίσθητα τσιμπήματα κάτω από την επιδερμίδα. Όταν εκδηλώνεται... το μούδιασμα, νιώθουμε πως τα δάχτυλα ή τα χέρια είναι αδύναμα ή ανεξέλεγκτα.

Πρόσθετα τροφίμων ύποπτα για πρόκληση κολίτιδας και παχυσαρκίας

Ουάσινγκτον
Οι γαλακτωματοποιητές*, ουσίες που προστίθενται στα επεξεργασμένα τρόφιμα για να βελτιώσουν την υφή και τη διάρκεια ζωής τους, ενδέχεται να προκαλούν φλεγμονή του εντέρου και μεταβολικές διαταραχές προκαλώντας αλλαγές στα μικρόβια του εντέρου, υποδεικνύει μελέτη σε ποντίκια.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βραβείο Horizon 1 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για καλύτερη χρήση των αντιβιοτικών!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το άτομο ή η ομάδα που θα αναπτύξει γρήγορη μέθοδο εντοπισμού των ασθενών στους οποίους θα πρέπει ή όχι να χορηγηθούν αντιβιοτικά, θα λάβει βραβείο 1 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να σταματήσει η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών και να ανασταλεί η αυξανόμενη αντίσταση των μικροοργανισμών σε αυτά, αντίσταση η οποία, μόνο στην Ευρώπη, προκαλεί κάθε χρόνο 25.000 θανάτους και δαπάνες υγείας πάνω από 1,5 δισ. ευρώ αλλά και απώλειες παραγωγικότητας.

Φτιάξε το δικό σου αναψυκτικό! Νερό με γεύσεις με λίγες ή καθόλου θερμίδες

Ξέχνα τα αναψυκτικά και τα άλλα ποτά που περιέχουν γλυκαντικές ουσίες και δημιούργησε το δικό σου “αναψυκτικό”... με γεύση χρησιμοποιώντας μερικά εύκολα εργαλεία.
Θα χρειαστείς βαζάκια ή κανάτες, ξύλινο κουτάλι, νερό, φρούτα, αρωματικά βότανα (μέντα, βασιλικό, δενδρολίβανο, λεβάντα και ό,τι άλλο θέλεις).

Τα Windows 10 θα υποστηρίζουν βιομετρικά στοιχεία ελέγχου ταυτότητας

Τα Windows 10 θα φέρουν περισσότερες επιλογές, όσον αφορά τον έλεγχο και την προστασία της ταυτότητάς σας, με τη Microsoft να ανακοινώνει σε πρόσφατο blog post αλλά και στο πλαίσιο του Stanford Cybersecurity Summit ότι θα υποστηρίξει τα νέα FIDO (FAST Identity Online Alliance) standards, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς φέρνει την υποστήριξη βιομετρικών στοιχείων ελέγχου ταυτότητας στις συσκευές σας.

Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στα Ιωάννινα και στην Άρτα 27-28 Φεβρουαρίου

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννίνων και Άρτας, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στα Ιωάννινα και στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Άρτα.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ετσι μεγάλωσαν τα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1945 -1980

H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε… Είμαστε μια γενιά σε αναμονή: Περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.
Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε πόλεμο 222 από τα 239 χρόνια της ύπαρξής τους

WASHINGTON'S BLOG - Réseau International (Γαλλία) (μτφρ. Κριστιάν)«Είμαστε λαός του πολέμου. Αγαπάμε τον πόλεμο, επειδή είμαστε πολύ καλοί στο να το κάνουμε. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο πράγμα που ξέρουμε...
να κάνουμε σε αυτή τη γαμημένη τη χώρα: να κάνουμε πόλεμο, είχαμε πολύ χρόνο πρακτικής και επίσης επειδή είναι σίγουρο ότι δεν είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ένα πλυντήριο ή ένα αυτοκίνητο που να αξίζει πορδή κουνελιού.

Αυτή είναι η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας!

του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.
«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι οι σταγόνες που γιατρεύουν το στόμα

Πονόδοντος, ουλίτιδα, κακοσμία, άφθες, έρπης… Συνηθισμένα στοματικά προβλήματα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από τη δύσκολη θέση; Τα αιθέρια έλαια έχουν για όλα τη λύση άμεση, αποτελεσματική και πάνω απ’ όλα φυσική.

Ενεργειακή Ένωση: Ασφαλής, βιώσιμη, ανταγωνιστική και οικονομικά προσιτή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους

Ενέργεια απαιτείται τόσο για τον κλιματισμό των σπιτιών όσο και για τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Η ενέργεια είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Όμως, οι απαρχαιωμένες υποδομές, η ελλιπής ενοποίηση των αγορών και η έλλειψη συντονισμένων πολιτικών δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να έχουν ευρύτερο φάσμα επιλογών και να επωφελούνται από χαμηλότερες τιμές ενέργειας.

“Visa-free”: Η ΕΕ αξιολογεί το καθεστώς απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για ταξιδιώτες από τα Δυτικά Βαλκάνια

Σήμερα, η Επιτροπή δημοσίευσε την πέμπτη αξιολόγηση της λειτουργίας του καθεστώτος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (“visa-free”) που ισχύει για την Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

12 μικρά και απίστευτα που σου χαρίζουν χρόνια

Όχι, δεν θα σου πούμε πάλι τα αυτονόητα: Κόψε το τσιγάρο, το ποτά και τα ξενύχτια και γίνε υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής για να ζήσεις περισσότερο. Απλά θα μοιραστούμε μαζί σου όλα εκείνα που δεν υποψιάζεσαι ότι μπορεί... να σου χαρίσουν χρόνια!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος κόβει το χρήμα και πώς δημιουργείται το δημόσιο χρέος;

Ευρώ, δραχμές, δολάρια, γιεν, λίρες και ένα κάρο νομίσματα κυκλοφορούν απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη αυτού. Έχουν διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Άλλα νομίσματα είναι ισχυρά και άλλα ανίσχυρα. Άλλα γίνονται δεκτά σε όλο το κόσμο και άλλα δεν είναι καθόλου καλοδεχούμενα. Πολλές μαφίες μάλιστα προσπαθούν να τυπώσουν πλαστά χρήματα και με διάφορα τερτίπια να πάρουν πίσω το ποσό του πλαστού χρήματος σε αυθεντικό χρήμα.

Πόσο «ψηφιακή» είναι η χώρα σας; Νέα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη δημιουργία μιας ψηφιακής Ευρώπης

Οι ψηφιακές ευκαιρίες που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι πολλές. Από τις διαδικτυακές αγορές και σπουδές μέχρι την πληρωμή λογαριασμών και τη χρήση δημοσίων υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, την απάντηση δίνει το διαδίκτυο, εφόσον βεβαίως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η ιστορικός και καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Ματούλα Τομαρά Σιδέρη στην τηλεόραση του «Αχελώου»

Την γνωστή Ιστορικό και καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ματούλα Τομαρά Σιδέρη έχει προσκεκλημένη στην τηλεόραση του «Αχελώου» και στην εκπομπή «Ανοιχτές Σελίδες» την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 22.10 ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Ψαροντουφεκάς παραλίγο να μείνει στη θάλασσα σήμερα στην Πλαζ της Πάτρας

Η αγάπη ενός άνδρα για το ψαροντούφεκο παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή σήμερα στην Πλαζ του ΕΟΤ. Η πολλή ώρα στο νερό και η καταπόνηση του σώματος από την προσπάθειά του να πιάσει χταπόδια έπαθε υποθερμία και ευτυχώς που πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια. Μια χειμερινή κολυμβήτρια τον έβγαλε έξω και λίγα λεπτά μετά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους άνδρες του ΕΚΑΒ.

Ιδού η λίστα του Μαξίμου

Σήμερα το πρωί θα σταλεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων στους ΥΠΟΙΚ του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη.
Παράλληλα αύριο θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο και έπειτα η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάλτε ταχίνι στην διατροφή σας! Κάνει καλό στην καρδιά, την χοληστερίνη, τον διαβήτη, την αντιγήρανση και τον καρκίνο

Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από διαλεγμένους σπόρους του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από... τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης.
Το σησάμι είναι φυτό με ύψος 100-120cm, το οποίο αναπτύσσει απλά ή διακλαδισμένα στελέχη. Τα φύλλα του φύονται στους κόμβους εναλλάξ ή αντικριστά.

12 τρόποι για να ζεστάνετε ένα κρύο δωμάτιο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζεστάνετε ένα κρύο δωμάτιο. Κάποιοι από αυτούς θέλουν χρόνο και χρήμα και άλλοι είναι απλοί και μπορούν να πραγματοποιηθούν πολύ εύκολα. Δείτε μερικά έξυπνα κολπάκια για να προφυλαχθείτε από το κρύο (και την υγρασία) μέσα στο σπίτι.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Στη Βουλή δικογραφίες για τέως υπουργούς, υφυπουργούς και έναν βουλευτή

Η μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κατά του κ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών είναι μεταξύ των δικογραφιών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τέως υπουργούς, υφυπουργούς και έναν βουλευτή. Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ’ εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο, μέχρι τώρα, 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος ή χαλβάς «του μπακάλη»;

Της Ελένης Δασκαλάκη
Παραδοσιακά γλυκά και τα δύο είδη χαλβά, είναι στενά συνδεδεμένα με τη νηστεία της Σαρακοστής. Σε γεύση και αρώματα είναι εφάμιλλοι, ποιος όμως είναι πιο υγιεινός; Μπορούμε ανάμεσά τους να διακρίνουμε τον πιο υγιεινό και ωφέλιμο για την υγεία μας;

Πρώτη αποτίμηση των διαπραγματεύσεων

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη πρ. πρυτάνεως και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Παρότι τίποτε δεν οριστικοποιήθηκε, ακόμη, ως αποτέλεσμα των εν πολλοίς οδυνηρών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, μπορεί ωστόσο να επιχειρηθεί μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης. Αυτή θα γίνει σε τρείς ενότητες: πρώτον ποιο ήταν το γενικότερο κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις, δεύτερον τι κερδίσαμε από αυτές, και τρίτον πού οδεύουμε μετά το πέρας τους.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μια αυτόβουλη ενέργεια δύο νεαρών πιλότων να πετάξουν πάνω από την Σμύρνη το 1987

Από την Ιωάννα Ηλιάδη
Η πρόσφατη υπέρπτηση του Αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, πάνω από ελληνικά νησιά, ήταν σαφής επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα. Οι Τούρκοι, δεν αρκούνται πλέον στις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στις οποίες επιδίδονται τα τελευταία 40 χρόνια. Φαίνεται να μην αρκούνται ούτε στο πέταγμα πάνω από ελληνικά νησιά, στο οποίο επιδίδονται επίσης συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θεωρεί «απειλή» την προχειρότητα των greeklish

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γλωσσολόγοι που ανησυχούν για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας από τη χρήση των greeklish και πολλοί αναγνωρίζουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν αν κάποιος γράφει με λατινικούς χαρακτήρες, τα Ελληνικά. Ωστόσο ο καθηγητής Λατινικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πως «Άλλο γλώσσα κι άλλο γραφή της γλώσσας.

«Οδηγίες» για ευαίσθητους γονείς και ονειροπόλα παιδιά

H απεριόριστη υπακοή καταστρέφει την παιδική ψυχή. Μην ακρωτηριάζετε ψυχικά το παιδί σας γιατί μόνο εκείνο μπορεί να βρει το σωστό μονοπάτι που οδηγεί στην διάπλαση της ψυχής του. Δεν πρέπει να προσπαθείτε να ελέγχετε τα παιδιά σας και να τα περιορίζετε σχεδιάζοντας το μέλλον τους, γιατί η αβεβαιότητα είναι πρώτος νόμος της δημιουργίας.

Κινόα: Η εναλλακτική υπερτροφή – Μάθετε τα οφέλη της

Η κινόα έχει μπει δυναμικά στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, αφού οι… επιστήμονες την χαρακτηρίζουν εξαιρετικά ισορροπημένη και πλήρη τροφή.
Αυτός είναι και ο λόγος που η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης της στο ερευνητικό πρόγραμμα για τις μακροχρόνιες επανδρωμένες αποστολές.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

«Έφυγε» ο Γιάννης Βουλδής

Φτωχότερη από χθες η δημοσιογραφία καθώς ο Γιάννης Βουλδής που σημάδεψε με τα γραπτά του μια ολόκληρη εποχή, έφυγε από τη ζωή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η εμβληματική προσωπικότητα του Γιάννη Βουλδή θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές τόσο για τον επαγγελματισμό και την προσήλωσή του στις αρχές που διέπουν τη δημοσιογραφία, όσο και για σημαντική συμβολή του στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου.

Σελήνιο για τον καρκίνο, την κατάθλιψη, τον θυρεοειδή, την αρθρίτιδα, προστασία από ιώσεις

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον ρόλο του σεληνίου στη διατροφή.
της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr
Καθώς στην Ευρώπη παρατηρείται μια απότομη μείωση των προσλήψεων σεληνίου, έντονη ανησυχία εκφράζεται για το ότι οριακές ελλείψεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσοκινεζικές ασκήσεις «στήριξης» της Ελλάδας ν.α. Κρήτης και ν.α. Μεγίστης

Σε «στήριξη» της ελληνικής κυβέρνησης προχωρούν Ρωσία και Κίνα οι οποίες θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις ν.α. της Κρήτης και ν.α. της Μεγίστης τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.
Ρωσία και Κίνα φανερώνουν το μεγάλο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή «αποθήκη» της Α. Μεσογείου και την πρόθεση να μην αφήσουν «μόνη» της την ελληνική κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, εν’όψει των γεγονότων που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην σύγκρουσή της με την ΕΕ.

Ετοιμάζεται το νέο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Αιτία πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

Λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την κατασκευή και την οριοθέτηση των σχεδίων για το έργο του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει η ηλεκτρονική διεύθυνση της τουρκικής εφημερίδας dailysabah.com. Όλες οι μελέτες πραγματοποιούνται από ομάδα εμπειρογνωμόνων, που έχουν ως στόχο την κατασκευή ενός έργου φιλικού στο περιβάλλον και συνάμα σύγχρονου.

Η Καθημερινή κάνει «φύλλο και φτερό» τις... περγαμηνές του Ντάισελμπλουμ!

«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική». Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Κ». Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Oξυζενέ: Η άγνωστη θαυματουργή θεραπεία

Το γνωστό οξυζενέ φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά από το ιατροφαρμακευτικό σύστημα…

Φτιάξτε σπιτικές νερομπογιές και Face painting!

Μετά τις σπιτικές πλαστελίνες, τα παιχνίδια μ' αυτές και τις Σπιτικές δακτυλομπογιές, να και συνταγές για σπιτικές νερομπογιές και Face painting!!

H καινοτόμος ιδέα του καθηγητή Πέτρου Ρακιτζή χρηματοδοτείται από την ΕΕ για να φθάσει στην αγορά

Χάρη στις επιχορηγήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ) για την «απόδειξη του εφικτού μιας ιδέας», 59 ερευνητές στην Ευρώπη θα έχουν τώρα την ευκαιρία να μετατρέψουν τις εφευρέσεις τους σε βιώσιμα προϊόντα.
Μεταξύ αυτών των επαναστατικών ιδεών συγκαταλέγονται καινοτομίες, όπως η διάγνωση του καρκίνου του μαστού με μια απλή αιματολογική εξέταση, ένα σύστημα παρακολούθησης των δασών που βοηθά στην πρόληψη της παράνομης αποψίλωσής τους και τεχνητές φλέβες εμπνευσμένες από θαλάσσιους σπόγγους.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα εν αγνοία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου

Στο πόδι οι αγιοταφίτες για διαμαρτυρία – Παρέμβαση στα τυπικά της Ορθόδοξης εκκλησίας χωρίς να ενημερώσουν.
Ομάδα της Ισραηλινής αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ έφθασε την Τρίτη στις 10 το πρωί στον Πανάγιο Τάφο κι έκλεισε την πόρτα απαγορεύοντας σε χιλιάδες προσκυνητές να μπουν στο κουβούκλιο και να προσκυνήσουν.
Άνδρες της αστυνομίας μάλιστα έδιωξαν τον κόσμο που περίμενε να μπει στο κουβούκλιο.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αρχεία που διέρρευσαν δείχνουν ότι η HSBC βοηθούσε χιλιάδες μεγιστάνες να φοροδιαφεύγουν!

Η τράπεζα HSBC πιάστηκε στα πράσα να βοηθάει κάποιους απ΄τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου να φοροδιαφεύγουν! Αν εμείς κάναμε κάτι τέτοιο θα μας έκλειναν με τη μία στη φυλακή, αλλά οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αυτούς τους πανίσχυρους ανθρώπους λες και είναι υπεράνω νόμων. Ας τους αποδείξουμε πως δεν είναι.

Εκδήλωση για την πολυγλωσσία από το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη»

"ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον και πολύγλωσσον". Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Έκθεσης μεταφρασμένων βιβλίων στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «ἄνδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον και πολύγλωσσον» τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος που στεγάζεται στο κτήριο επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς.

Με ψηφιακά πτώματα θα σώζονται ζωές!

Στο μέλλον κάθε άνθρωπος μπορεί να διαθέτει το ακριβές τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφό του -κάτι σαν ψηφιακό «πτώμα»- αποθηκευμένο στο υπολογιστικό νέφος (cloud).
Με αυτό τον τρόπο, οι γιατροί θα βοηθούνται στη διάγνωση και θεραπεία τυχόν παθήσεων ενός ανθρώπου, ενώ επίσης θα μπορούν, αν χρειαστεί, να αναγεννήσουν γρήγορα κάποια μέρη του σώματός του.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαμβάνεται ο αρχηγός της ΕΥΠ... Για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή

Ο ανακριτής Δημ. Φούκας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για Αμερικανό πράκτορα που συμμετείχε στην απόπειρα.
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό πλέον επίπεδο για το γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο του δικτύου υποκλοπών, που είχαν στήσει οι Αμερικανοί για να παρακολουθούν τις συνομιλίες του Κ. Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός και στο βρόμικο σχέδιο «Πυθία» που προέβλεπε τη δολοφονία του για να μην υπογράψει τις συμβάσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που άλλαζαν τον ενεργειακό χάρτη στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία του νέου Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δημοσιεύει σήμερα την ανάλυση του νέου Ευρωβαρόμετρου (αριθ. 82) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2014.
Οι ερωτήσεις οι οποίες διατυπώθηκαν μέσω της έρευνας αφορούν στην εικόνα και τη γενική αίσθηση που έχουν οι πολίτες για την ΕΕ, την αίσθηση του «ανήκειν» σε αυτήν υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής ιθαγένειας, την οικονομική κατάσταση που συνδέεται με την οικονομική κρίση και το ενιαίο νόμισμα, αλλά και το ευρωπαϊκό όραμα για ανάπτυξη όπως αρθρώνεται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Grexit: To BBC News εξηγεί τι θα συμβεί στην Ελλάδα όταν φύγει από το ευρώ

«Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα λένε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της. Οι δανειστές δεν το επιτρέπουν. Ως εκ τούτου το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας τίθεται εν αμφιβόλω και η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ, το επονομαζόμενο Grexit. To BBC News εξηγεί το ζήτημα σε 60 δευτερόλεπτα».

Φόβοι επιστημόνων ότι οι μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν μετεωρολογικό όπλο που θα ελέγχει το κλίμα και τον καιρό

Η κλιματική αλλαγή τρομάζει από μόνη της τον κόσμο, όμως θα τρόμαζε ακόμη περισσότερο, αν έχουν βάση οι υποψίες ότι ορισμένες μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα υπερόπλο που θα ελέγχει το κλίμα και τον καιρό και, γι' αυτό τον ανομολόγητο σκοπό, χρηματοδοτούν δήθεν αθώες κλιματολογικές έρευνες.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η γλώσσα των «σημείων»

Του Χρήστου Γιανναρά
Πριν από τρεις εβδομάδες, η ελλαδική κοινωνία έδωσε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας σε έναν πολιτικό σχηματισμό που, εύλογα, κινούσε τη δυσπιστία των ορθολογικά σκεπτόμενων πολιτών:
Δεν είχε εμφανίσει συγκροτημένο κοινωνικό πρόγραμμα, κοινωνικές σκοποθεσίες, ο πολιτικός αυτός σχηματισμός.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Οι «ξυπόλοιτοι γιατροί» του Μάο: Η μυστική ιστορία της κινέζικης ιατρικής

Σήμερα θα πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς η κινέζικη εναλλακτική ιατρική εξαπλώθηκε στο δυτικό κόσμο. Οι οπαδοί της εναλλακτικής ιατρικής υποστηρίζουν ότι αυτή η αρχαία σοφία ήταν (και είναι) σε κοινή χρήση σε όλη την Κίνα, και ο δυτικός κόσμος συνειδητοποιεί την αξία της. Οι σκεπτικιστές αυτής της άποψης επισημαίνουν ότι η εναλλακτική ιατρική χρησιμοποιήθηκε μόνο στις αγροτικές περιοχές της Κίνας όπου οι συμβατικές θεραπείες δεν ήταν διαθέσιμες, και έγινε δημοφιλής επειδή ήταν φθηνή και όχι επειδή ήταν αποτελεσματική.

Τα εγκαίνια του πρώτου ναού της Αγίας Σοφίας (15 Φεβρουαρίου 360 μ.Χ.)

Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.
Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.