Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Το φρούτο που σώζει από υπέρταση, καρδιακά και εγκεφαλικό

Το λένε και "πολύτιμο πετράδι της φύσης" και δεν έχουν άδικο. Ελάχιστες τροφές είναι τόσο πολύτιμες για την υγεία του ανθρώπου και τις βρίσκουμε σε τόση αφθονία στη φύση.
Τώρα κιόλας που πλησιάζει το καλοκαίρι και είναι η περίοδος που ευδοκιμεί, μην παραλείψετε να το βάλετε στην διατροφή σας.
Ο λόγος γίνεται για το ακτινίδιο. Την "μαγική" πηγή που έχει περισσότερη βιταμίνη C ανά γραμμάριο σχεδόν από κάθε άλλο φρούτο.
Τα οφέλη από το ακτινίδιο για τον οργανισμό σας είναι μοναδικά:
Ρίχνει την πίεση του αίματος: Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το ακτινίδιο βοηθάει τον οργανισμό να "ακυρώσει" την επίδραση του νατρίου. Η χαμηλή πίεση μειώνει και τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου.
Προστατεύει την καρδιά: Εκτός από κάλιο περιέχει και πολλές φυτικές ίνες. Αυτά τα δύο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν 4.069 mg καλίου ημερησίως είχαν 49% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν 1.000 mg την ημέρα.
Πιο όμορφη επιδερμίδα: Το κολλαγόνο, η ουσία που υποστηρίζει κυρίως το δέρμα, βασίζεται στην βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και μας προστατεύει από τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου, της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και του καπνίσματος.
Καλύτερος ύπνος: Έρευνες έδειξαν ότι το ακτινίδιο βοηθάει τον άνθρωπο να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα από όταν ξαπλώσει, να κοιμηθεί περισσότερη ώρα και να κάνει γενικώς πιο ήρεμο και βαθύ ύπνο.
Ένα ακτινίδιο περιέχει:
42 θερμίδες
0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης
0,4 γραμμάρια λίπαρών
2,1 γραμμάρια φυτικών ινών
64 mg βιταμίνης C
3 mg βιταμίνη Α
0,2 mg σιδήρου
252 mg καλίου
17 μικρογραμμάρια φολικού οξέος

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου