Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Νίκος Ι. Νικολόπουλος: «Υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της Ακράτας»

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε ο βουλευτής της κοινοβουλευτικής  ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, για υπολειτουργία του Αστυνομικού τμήματος της Ακράτας.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων και αγανάκτησης από τους συμπολίτες της περιφέρειάς μας, ύστερα από την ενημέρωση ότι το Αστυνομικό τμήμα της Ακράτας θα λειτουργεί καθημερινά μόνο από το πρωί έως και το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα, σας αναφέρουμε ότι, μεγάλη αγωνία έχει καταβάλει τους δημότες και τον εμπορικό κόσμο της Ανατολικής Αιγιάλειας ύστερα από την ενημέρωση ότι το Αστυνομικό τμήμα της Ακράτας θα λειτουργεί καθημερινά μόνο από το πρωί έως και το μεσημέρι. Επίσης, θα σταματήσει και η περιπολία των Ειδικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), όπου είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε επί της Παλαιάς Εθνικής οδού, στο ύψος του Κραθίου. Πρόκειται για ομάδες με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό, που ενίσχυσαν την περιοχή, ύστερα από μεγάλες ληστείες, που έγιναν στις τράπεζες και σε supermarket. Έτσι, από το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, η αστυνόμευση θα είναι ελλιπής, καθώς, θα υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα περιπολικό για την κάλυψη ολόκληρης της περιοχής, το οποίο θα ξεκινά από το Αίγιο, εφόσον το αστυνομικό τμήμα της Ακράτας θα είναι κλειστό.
Στο σημείο αυτό, θέλουμε να επισημάνουμε, ότι το αστυνομικό τμήμα της Ακράτας τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς του περιπολίες επί εικοσιτετραώρου βάσεως έκανε τους πολίτες και τους καταστηματάρχες να αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια, ενώ υπήρξε πάντα παρόν στις κλήσεις τους χωρίς καθυστερήσεις. Κάτι τέτοιο θα καταστεί αδύνατο με την μεταφορά του ουσιαστικά στο Αίγιο τις περισσότερες ώρες.
Επειδή τόσο το χειμώνα αλλά και τώρα, καθώς οδεύουμε προς τη θερινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της Ανατολικής Αιγιάλειας από 10.000 φτάνει να αγγίζει τις 40.000, μαζί με τους επισκέπτες. Επειδή ήδη έχει επανέλθει ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» σε 22 γειτονιές, και σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, ότι «αυτή τη φορά, ήρθε για να μείνει».
Για τους λόγους αυτούς ερωτάσθε:
1. Θα αναστείλετε άμεσα την ως άνω απόφαση για τις αλλαγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες και στους καταστηματάρχες της περιφέρειάς μας;
2. Πως μπορεί, ενώ ο αστυνομικός της γειτονιάς αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας, να αφήνεται ολόκληρη η Ανατολική Αιγιάλεια με έναν αστυνομικό;».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου