Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Αποκαλύψεις για τα δάνεια των υπερχρεωμένων ΜΜΕ

Άλλη μια βραδιά μεγάλων αποκαλύψεων στην εκπομπή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA, Η διαπλοκή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι διαδρομές του χρήματος και οι τεράστιες οφειλές των επιχειρηματιών της ενημέρωσης σε τράπεζες και Δημόσιο, συζητήθηκαν εκτενώς στην εκπομπή.

Καλεσμένοι ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ο εκδότης της εφημερίδας ΤΟ ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης και ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Κυριάκος Τόμπρας.
Ο Κυριάκος Τόμπρας αποκάλυψε πως «3 οικογένειες, με 4 επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, χρωστούν στις τράπεζες 720 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία έλαβαν, χωρίς εγγυήσεις. 376 εκατομμύρια ευρώ χρωστά μόνον ο κ. Μπόμπολας για τις εκδοτικές επιχειρήσεις του, για δάνεια τα οποία ελάμβανε με όλες τις κυβερνήσεις.
Μέχρι και η DIGEA, η οποία συγκροτήθηκε από τους μεγαλοκαναλάρχες για να «επιτρέπει» την ψηφιακή εκπομπή σε όλα τα μικρότερα και περιφερειακά κανάλια- επ’ αμοιβή-, έχει λάβει δάνειο 13 εκατομμυρίων ευρώ, για να ξεπληρώσει τα 18 εκατομμύρια τα οποία οφείλει στο δημόσιο.»
Ο κ. Τόμπρας αναρωτήθηκε εάν , πριν δοθούν όλα αυτά τα υπέρογκα δάνεια, έγινε ποτέ έλεγχος στις φορολογικές ενημερότητες των επιχειρηματιών, όπως γίνεται για τον κάθε απλό πολίτη αυτής της χώρας και εξανέστη με την απαίτηση των καναλαρχών να συμψηφιστούν οι οφειλές τους προς το δημόσιο για την χρήση συχνοτήτων, δεδομένου ότι ουδέποτε προηγήθηκε τιμολόγηση των εν λόγω παρεχόμενων υπηρεσιών.
Στο τραπέζι συζητήθηκε και η «χρόνια» φοροαποφυγή, 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο, της εταιρείας ELDORADO GOLD, μέσω off shore ολλανδικών εταιρειών, την ίδια ώρα που οι ́Ελληνες στενάζουν για να πληρώσουν τους φόρους τους και οι ευρωπαίοι εταίροι μας εγκαλούν γιατί δεν πληρώνουμε και τους ήδη πληρωμένους φόρους!!! Η εν λόγω εταιρεία μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή, χρηματοδοτεί μέσω... χορηγίας εκπομπές σε γνωστά συστημικά μέσα, ώστε να εξασφαλίζει ασυλία και ευνοϊκή μεταχείριση.
Η κ. Καρακώστα δήλωσε πως η χώρα μας δεν χρειάζεται επενδύσεις που δεν αποφέρουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο κ. Κόκκαλης ζήτησε να μη ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ επί του θέματος.

Σημαντική θέση στη συζήτηση κατέλαβε και η τελευταία συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα Franfurter Allgemeine, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωνε πως η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και ίσως να μην μπορέσει να λάβει την επόμενη δόση από τους εταίρους μας και ως εκ τούτου σε λίγο να μην υφίσταται.
«Προσωπικές απόψεις», χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μητσοτάκη ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου