Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Σπάνιο ενδιαφέρον έχει η αυριανή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του ερευνητή, Γιάννη Ιωαννίδη, στην «Αγορά Αργύρη»

Μια σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στην «Αγορά Αργύρη», στις 7 μ.μ. στην Πάτρα με τον παγκόσμιο ερευνητή, Γιάννη Ιωαννίδη. Στην παρουσίαση του βιβλίου του «Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ» θα μιλήσει και ο συνάδελφός του, Γιώργος Χρούσσος. Και οι δύο Ελληνες επιστήμονες θεωρούνται ως οι καλύτεροι ερευνητές της 15ετίας, σύμφωνα με την έγκυρη πανεπιστημιακή επιθεώρηση European of Clinical Investigation, που τους κατατάσσει ανάμεσα στους 400 καλύτερους ερευνητές.
Ο λόγος του ερχομού του είναι πολύ σημαντικός και ενδιαφέρει όλο το πανελλήνιο! Θα μας μιλήσει για ένα σπάνιο και διαφορετικής χροιάς πόνημά του, το θαυμάσιο βιβλίο του, με τίτλο «Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ». Μην σας ξενιζει ο τίτλος, το περιεχόμενό του είναι πολύ ενδιαφέρον!
Πραγματεύεται την Ομήρου Οδύσεια από άλλη πλευρά, μια και επισημαίνει την ανόητη πλαστογραφία κάποιων δήθεν διεθνών πνευματικών νάνων, που μεταλάσσουν τον Ελληνα Μέγα Οδυσσέα της Ιθάκης σε… Ούτιν (!) κάποιο ανδρείκελο και όχι σοφό ηγέτη, ατρόμητο, θαρραλέο και ακατάβλητο Ελληνα ήρωα!
Στην εκδήλωση θα προσφωνήσει η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών 'Εφη Αναλυτή και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και φίλων παιδιών και εφήβων με Αυτισμό, Θωμάς Γκορίλας.
Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Χρούσσος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, συντονιστής εκδήλωσης, Ξενοφών Βερύκιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής, Συμεών Σταμπουλού, νεοελληνιστής και Γιώργος Αριστηνός, συγγραφέας. 
Για όσες και όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, ο Dr. Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C. F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής στην ιατρική σχολή και τιμητικά καθηγητής στην σχολή ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Έχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και έχει ζήσει σε πολύ διαφορετικά μέρη. Το περιοδικό The Atlantic τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή-επιστήμονα. Το προηγούμενο βιβλίο του, η Τοκάτα για την κόρη με το καμένο πρόσωπο, συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των ετήσιων βραβείων του Αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου