Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εγκατέλειψαν το υπό κατάρρευση θέατρο, «Εργοστάσιο Τέχνης», στην Πάτρα, ζητά ο Ν. Νικολόπουλος

Τη διερεύνηση των ευθυνών όλων όσων κατά την τελευταία δεκαετία εγκατέλειψαν στην τύχη του το θέατρο «Εργοστάσιο Τέχνης» στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να τελεί υπό κατάρρευση και καταστροφή ένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου, το οποίο στοίχισε 1 εκ. ευρώ, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για την αναζήτηση τρόπων και πόρων επισκευής και συντήρησης του θεάτρου, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει τα εξής: «Η σκανδαλώδης και αμαρτωλή Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, το μόνο που άφησε πίσω της ως… παρακαταθήκη για την πόλη είναι ένα υπό κατάρρευση θέατρο, γνωστό ως «εργοστάσιο τέχνης», η τραγική κατάσταση του οποίου, το μόνο που δεν επιτρέπει, είναι η εξυπηρέτηση των τεχνών και των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης. Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αχρηστίας και απαξίωσης, την στιγμή που η πόλη δεν διαθέτει έναν χώρο αντίστοιχων προδιαγραφών για να καλύψει τις ανάγκες των πάσης φύσεως εκδηλώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου