Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Παιδικά ατυχήματα: Ένα σκληρό βίντεο που κάθε γονέας πρέπει να δει

Παρακολουθούμε μια τυπική οικογένεια που έχει προσκαλέσει σε δείπνο, τους φίλους και τα δυο μικρά παιδιά τους. Όλα κυλούν ομαλά. Η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη. Τα παιδιά παίζουν, οι γονείς πίνουν το κόκκινο κρασάκι τους, γελάνε και ετοιμάζουν το τραπέζι. Ξαφνικά το κοριτσάκι της οικογένειας, αφήνει τα άλλα παιδάκια και πηγαίνει προς ένα παράθυρο.
Κάθεται στο περβάζι και αρχίζει να παίζει με τον πατέρα του. Κάποια στιγμή ο πατέρας επιστρέφει στον φίλο του και το κοριτσάκι μένει μονάχο του.

Σκαρφαλώνει στο περβάζι και αρχίζει να παίζει με το κορδόνι που υπάρχει για να ανεβοκατεβαίνουν οι σίτες. Ξεδιπλώνει το σχοινί το τυλίγει γύρο του, γύρο από το λαιμό του και ξαφνικά παραπατάει και βρίσκεται στο κενό.
Οι 2 οικογένειες ανέμελες ετοιμάζουν το τραπέζι. Το παιδί πεθαίνει, πνίγεται και κανείς δεν το ακούει. Όταν το τραπέζι έχει στρωθεί και οι μητέρες φωνάζουν τα 3 παιδιά να καθίσουν να φάνε, εμφανίζονται μόνο τα δύο. Τότε αρχίζει το δράμα που αποτυπώνεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο για τα παιδικά ατυχήματα.
Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Οργανισμό Υγείας, κάθε 15 ημέρες και ένα παιδάκι θα πνιγεί και θα κρεμαστεί κατά λάθος από το κορδόνι του παραθύρου. Οι επικίνδυνες ηλικίες είναι από τους 8 μήνες μέχρι τα 7 χρόνια. Όσα παιδιά τα προλαβαίνουν οι γονείς τους, έχουν μετά μόνιμα προβλήματα. Δεν μπορούν να περπατήσουν, να μιλήσουν, ή να ξαναπάιξουν. Μένουν ανάπηρα.
Ο πνιγμός ενός παιδιού διαρκεί μόνο μια καταραμένη στιγμή. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τα παιδιά που πνίγονται χάνουν τις αισθήσεις τους και σε λιγότερο από 1 λεπτό, έχει συμβεί το μοιραίο. Πρόκειται για ένα σιωπηλό θάνατο που μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν ο γονέας είναι στο ίδιο δωμάτιο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου