Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τα πέντε λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε

Νομίζετε ότι το να πλένετε τα μαλλιά σας είναι απλή υπόθεση; Ξανασκεφτείτε το! Κι όμως υπάρχουν πέντε κοινά λάθη που σίγουρα ούτε εσείς έχετε αποφύγει.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο …

Όχι μόνο λούζεστε πολύ συχνά – κάθε δεύτερη ημέρα είναι συνήθως αρκετή – λέει ο hairstylist Mario Russo, αλλά θα πρέπει επίσης να αλλάζετε σαμπουάν κατά καιρούς για να αποφεύγεται η συσσώρευση ορισμένων και συγκεκριμένων κάθε φορά συστατικών (όπως οι σιλικόνες). Κάθε δύο μήνες, καλό είναι να αντικαθιστάτε το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε με ένα άλλο, σχεδιασμένο πάντα για τον τύπο των μαλλιών σας.

Δεν βρέχετε εντελώς τα μαλλιά σας πριν τοποθετήσετε πάνω σε αυτά το σαμπουάν.

Χωρίς αρκετό νερό, το σαμπουάν δεν κάνει αφρό και μπορεί να έχετε την τάση να αντισταθμίζετε την έλλειψη αφρού με την χρήση περισσότερου προϊόντος (απογυμνώνοντας με μια κίνηση τα μαλλιά σας και το πορτοφόλι σας!). Σταθείτε κάτω από το τρεχούμενο νερό του ντους για ένα επιπλέον λεπτό, πριν βάλετε σαμπουάν και κάνετε αφρό.

Κάθε φορά που λούζεστε ξεκινάτε με την εφαρμογή του σαμπουάν σας στο ίδιο σημείο στο τριχωτό της κεφαλής σας (συνήθως στο κέντρο της κεφαλής;)

Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει ότι η κορυφή του τριχωτού της κεφαλής σας είναι στεγνή και παρουσιάζει ξηρότητα. Δοκιμάστε να εναλλάσσετε τη ρουτίνα σας αυτή, ξεκινώντας να βάζετε σαμπουάν στον αυχένα του λαιμού σας και να διανέμετε τη σαπουνάδα προς τα επάνω τα μαλλιά σας πριν φτάσετε στην κορυφή του κεφαλιού σας.

Ασκείτε μεγάλη τριβή καθώς λούζεστε;

Για να αποφύγετε την επιβάρυνση του δέρματος του κεφαλιού σας και την καταστροφή των μαλλιών σας, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τα δάχτυλά σας και όχι τα νύχια ή τις παλάμες σας.

Ξεπλένετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό.

Η χρήση του ζεστού νερού στεγνώνει το δέρμα στο κεφάλι σας καθώς και αφυδατώνει τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά χλιαρό νερό (το οποίο βοηθάει και στην διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας).


4moms team




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου