Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Μυστικά για έξυπνο πακετάρισμα βαλίτσας

Ψάξαμε και βρήκαμε συμβουλές για διαφορετικές μεθόδους έξυπνου πακεταρίσματος, Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σου χρειαστεί.
Δεκαπενταύγουστος και κάποιοι από μας ετοιμάζονται για διακοπές. Είτε για λίγες, είτε για πολλές μέρες ορισμένοι από μας όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μην πάρουν μαζί τους τόσα πολλά πράγματα ώστε να μη χωράνε σε καμία βαλίτσα...

Κάτι τα όρια επιτρεπόμενων κιλών στις αεροπορικές πτήσεις, κάτι η δυσκολία κουβαλήματος βαλιτσών βαρέων βαρών, μας κάνουν να σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερο τι είναι απολύτως απαραίτητο να πάρουμε μαζί, αλλά και το πως θα το πακετάρουμε...
Ψάχνοντας στο Youtube, βρήκαμε τα καλύτερα video σχετικά με κόλπα πακεταρίσματος βαλίτσας, και σας τα παρουσιάζουμε.
-Δεν είναι πρωτότυπο, αλλά όλοι επιμένουν ότι για τα ρούχα ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις χώρο στις αποσκευές είναι το rolling method, ελληνιστί να τα τυλίγεις σε μασούρια. Αν βγουν και περίπου στο ίδιο μέγεθος είναι εύκολο να στριμώξεις πολλά μαζί.
-Όσα ρούχα περισσεύουν, κυρίως παντελόνια, πουκάμισα κλπ, τα βάζεις σε στρώσεις από πάνω και ό,τι περισσεύει το διπλώνεις και το χώνεις στα κενά σημεία της βαλίτσας.

-Αν θέλεις κάποιο σακάκι ή ρούχο να μη τσαλακωθεί (πολύ) καλό θα είναι να το γυρίσεις μέσα-έξω.

-Ένας τρόπος να μη πατηθεί ο γιακάς ενός πουκαμίσου είναι να βάλεις μέσα στο κολάρο μια ζώνη.

-Μην αφήνεις τα παπούτσια άδεια. Μπορείς μέσα να χώσεις κάλτσες, εσώρουχα και άλλα μικρά είδη.

-Για τα διάφορα καλλυντικά, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιεί κανείς μικρά μπουκαλάκια που ξαναγεμίζονται, φτάνουν για ένα ταξίδι, χωρούν εύκολα παντού και δεν δημιουργούν πρόβλημα στα αεροπλάνα.

-Η σοφή λύση στο να μη χυθεί τίποτα από μπουκάλια καλλυντικών είναι να βάλεις ένα κομμάτι σελοφάν κάτω από το καπάκι.

-Παλιά θήκη φακών επαφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση μικρής ποσότητας κρέμας, make-up, ή ό,τι άλλο μας βολεύει.

-Ένα σκληρό κουτάκι (όπως των TicTac) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση βελόνων, καρφιτσών, κουμπιών κλπ.

-Μιας και είπαμε κουμπιά: ένα κουμπί είναι ένας έξυπνος τρόπος αποθήκευσης ζευγαριών σκουλαρικιών ώστε να μη χάνονται και να χωρίζονται εύκολα.

-Μια άλλη ιδέα για να μη μπλέκονται τα κοσμήματα είναι να τα στρώνεις ανάμεσα σε 2 σελοφάν και να τα τυλίγεις σε ρολό.

-Μικρότερα κοσμήματα όπως δαχτυλίδια και σκουλαρίκια επίσης αποθηκεύονται μια χαρά σε θήκες χαπιών! Και μάλιστα μπορεί και να παραπλανήσουν κάποιον επίδοξο κλέφτη...

-Τέλος αν κάποιος θέλει να μεταφέρει οπωσδήποτε ένα μπουκάλι (όπως κρασί) από ή προς τον προορισμό του, μια λύση είναι να τοποθετηθεί ανάμεσα σε μαλακά παπούτσια ώστε να έχει έξτρα προστασία και να μη σπάσει.

Εσείς τι κόλπο έχετε που χρησιμοποιείτε πάντα όταν πακετάρετε;






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου