Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αύριο, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», η παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου, «Γράμμα στον Κωστή»

Να γράφεις επί ένα χρόνο γράμμα στον αγαπημένο σου που «έφυγε», σημαίνει πως παρατείνεις την ύπαρξή του δίπλα σου, πως με κάποιο τρόπο, καταφέρνεις να καταργήσεις την απώλεια. Αυτό θέλησε να κάνει η Ξένια Καλογεροπούλου για τον επί 37 χρόνια σύντροφό της, Κωστή Σκαλιόρα. Πέτυχε όμως πολύ περισσότερα καθώς ανασύρει μνήμες άλλοτε πικρές κι άλλοτε αστείες για να τις αφηγηθεί στον Κωστή. 
Η Ξένια πετυχαίνει να στήσει μπροστά μας μια Ελλάδα που πια δεν υπάρχει, αλλά που γέννησε κριτικούς σαν τον Κωστή Σκαλιόρα και ανθρώπους του θεάτρου σαν την ίδια.
Κι ύστερα ο χρόνος κυλάει... κι όλο εκείνο το παρελθόν ελίσσεται μέσα από τις δεκαετίες για να συναντήσει το παρόν μας, φέρνοντας μαζί του ό,τι άντεξε στον καιρό. 
Την διοργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου «Γράμμα στον Κωστή» έχει ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, τις εκδόσεις «Πατάκη» και το βιβλιοπωλείο "Discover".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Θα προσφωνήσει η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, Έφη Αναλυτή. Θα μιλήσουν ο Κώστας Καζάκος ηθοποιός, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, η Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός και η Ήρα Κουρή, φιλόλογος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών και ο Λάκης Βανδαράκης, λογοτέχνης. Η μουσική επένδυση από τον Σταμάτη και Νίκο Λέκκα. Στο τραγούδι οι: Μαρία Θωμά, Εύα Κουτσουβέλη και Γιώργος Φλέσσιας.
Κατά την εκδήλωση θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στην ηθοποιό - συγγραφέα για την πολύτιμη προσφορά της στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Οργανωτική επιμέλεια και δημόσιες σχέσεις: Δέσποινα Παπαφιλιπποπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου