Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Βάλτε κλωνάρια δεντρολίβανου στα μαλλιά σας για καλύτερη μνήμη

Στην αρχαία Ελλάδα, οι μαθητές έβαζαν κλωνάρια δεντρολίβανου στα μαλλιά τους όταν μελετούσαν για τις εξετάσεις...
Η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να ανακαλεί τα περασμένα γεγονότα και να θυμάται τι να κάνει στο κοντινό μέλλον.


Αρωματίστε το χώρο σας με δεντρολίβανο και θα παρατηρήσετε γρήγορη βελτίωση στην μακροπρόθεσμη μνήμη και στην ικανότητα να κάνετε διάφορους υπολογισμούς, ενώ η ικανότητα ανάκλησης των πληροφοριών θα βελτιωθεί αρκετά.

Το δενδρολίβανο είναι τονωτικό για τον εγκέφαλο

Μελέτες έχουν δείξει ότι το δεντρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στον εγκέφαλο. Το δεντρολίβανο περιέχει φυσικά οξέα που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων του σώματος και του DNA από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ενώσεις που περιέχονται στο δεντρολίβανο εμποδίζουν τη διάσπαση της ακετυλοχολίνης, η οποία είναι μια χημική ουσία που διεγείρει τα κύτταρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη και τη σκέψη.
Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου αυξάνει τις πιθανότητες να θυμάστε να κάνετε πράγματα στο μέλλον, κατά 60-75 τοις εκατό.
Η χημική ένωση 1,8-κινεόλη είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα άτομα που εισπνέουν εκχύλισμα δεντρολίβανου πριν από την εκτέλεση ορισμένων εργασιών, μείωναν τα επίπεδα του άγχους τους, αύξαναν τη διάθεση, και βελτίωναν την ταχύτητα και την ακρίβεια εκτέλεσης των εργασιών. Όσο περισσότερη 1,8-κινεόλη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος, τόσο περισσότερο θετικά είναι τα αποτελέσματα!
Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται στη σύγχρονη φυτοθεραπεία ως ήπιο παυσίπονο, για τις ημικρανίες και για πεπτικά προβλήματα.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε ειδικό σκεύος διάχυσης

15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο για 15 λεπτά τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα σε ένα ειδικό σκεύος που διαχέει τα αιθέρια έλαια είναι ότι πρέπει για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την μνήμη σας... αλλά και όταν διαβάζετε σκληρά για εξετάσεις.
Όταν δίνετε εξετάσεις βάλτε ένα κλωναράκι δεντρολίβανο στα μαλλιά σας. Θα πάτε πολύ καλύτερα...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου