Μιλάμε φυσικά για την καφετιέρα του γαλλικού καφέ την οποία μάλλον, οι περισσότερες από εσάς, ξεχνάτε να καθαρίσετε. Άλλωστε όπως έχει αποδειχτεί η καφετιέρα του γαλλικού είναι μια από τις λίγες συσκευές της κουζίνας που οι περισσότερες νοικοκυρές ξεχνούν να καθαρίσουν. Δείτε πώς θα το κάνετε με τον πιο απλό τρόπο.
Η λύση βρίσκεται στην ίδια την κουζίνα σας και δεν είναι άλλη από το λευκό ξίδι το οποίο έχει αποδειχτεί θαυματουργό στον καθαρισμό του σπιτιού.
Τα μόνο υλικά που θα χρειαστείτε είναι 1 φλ. ξίδι και 2 φλ. νερό.
Ξεκινήστε γεμίζοντας την κανάτα της καφετιέρας με το ξίδι και το νερό.
Ρίξτε το περιεχόμενο της κανάτας στο δοχείο νερού της καφετιέρας και ανοίξτε τον διακόπτη.
Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αφήστε το νερό με το ξύδι στην κανάτα για περίπου 15 λεπτά.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία-αυτή τη φορά μόνο με νερό για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού από την καφετιέρα σας-άλλες δύο φορές. Κάθε φορά αφήνετε το νερό στην κανάτα για 15 λεπτά.
Στο τέλος ξεπλύνετε καλά την κανάτα και η καφετιέρα σας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.
Καλό είναι να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μια φορά το μήνα για να μην μαζεύονται πολλά άλατα στην καφετιέρα σας.
Πηγή: spirossoulis.com
Η λύση βρίσκεται στην ίδια την κουζίνα σας και δεν είναι άλλη από το λευκό ξίδι το οποίο έχει αποδειχτεί θαυματουργό στον καθαρισμό του σπιτιού.
Τα μόνο υλικά που θα χρειαστείτε είναι 1 φλ. ξίδι και 2 φλ. νερό.
Ξεκινήστε γεμίζοντας την κανάτα της καφετιέρας με το ξίδι και το νερό.
Ρίξτε το περιεχόμενο της κανάτας στο δοχείο νερού της καφετιέρας και ανοίξτε τον διακόπτη.
Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αφήστε το νερό με το ξύδι στην κανάτα για περίπου 15 λεπτά.
Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία-αυτή τη φορά μόνο με νερό για να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού από την καφετιέρα σας-άλλες δύο φορές. Κάθε φορά αφήνετε το νερό στην κανάτα για 15 λεπτά.
Στο τέλος ξεπλύνετε καλά την κανάτα και η καφετιέρα σας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.
Καλό είναι να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία μια φορά το μήνα για να μην μαζεύονται πολλά άλατα στην καφετιέρα σας.
Πηγή: spirossoulis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου