Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τις επετείους του Ολυμπισμού

Μέσα σε μια ιδιαίτερα επιμορφωτική και πολιτιστική ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου - λευκώματος του συγγραφέα Θεόδωρου Μαλλιά: «Ολυμπισμός - Ολυμπιακός Υμνος - Αρχαίο πνεύμα αθάνατο - Κωστής Παλαμάς», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.
Η εκδήλωση διεξήχθη, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου και πρόεδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, επισήμων και πλήθος κόσμου, με σκοπό να τιμηθούν οι επέτειοι των διαχρονικών και οικουμενικών συμβόλων του Ολυμπισμού: Tα 120 χρόνια Ολυμπιακού Ύμνου και τα 80 χρόνια λαμπαδηδρομίας, στηρίζοντας συγχρόνως το σημαντικό γεγονός για την χώρα μας, της ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO σε πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας, προβάλλοντας και παρουσιάζοντας το εκπληκτικό βιβλίο για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.
Βασικοί συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν: O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο Πολιτιστικός φορέας «Μαρσύας» οι οποίοι δημιούργησαν μια εντυπωσιακή παρουσίαση με ομιλία, video για τον Ολυμπισμό και τον Παλαμά, και έκθεση εικαστικών των μελών του Συλλόγου, με Ολυμπιακά θέματα.
Ο συγγραφέας, και πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Θεόδωρος Μαλλιάς με παραστατικό τρόπο ανέπτυξε και τεκμηρίωσε με οπτικοακουστική μέθοδο στην ομιλία του, τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός ύμνος του Κωστή Παλαμά πρέπει να χαρακτηριστεί από την UNESCO σε πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Επίσης ο συγγραφέας αφιέρωσε το λεύκωμα στον δήμαρχο κ. Πατούλη τιμής ένεκεν για την πολιτιστική και κοινωνική του δράση.
Ο δήμαρχος, 
Γιώργιος Πατούλης, στον χαιρετισμό του με αναφορά στον Ολυμπισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον συγγραφέα, τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς φορείς και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού –Αθλητισμού κυρία Χαλιώτη, με δυναμισμό και ενθουσιασμό πρότεινε το σημαντικό γεγονός της επίσημης εισήγησης πρότασης, ως πρόεδρος στην ΚΕΔΕ για την στήριξη, ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, σε παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της ΚΕΔΕ, μια σημαντική πρωτοβουλία που τιμά τους δήμους μας.
Χαιρετισμό απεύθυνε και η πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Μαρσύας» Γεωργία Γιάχου, η οποία τόνισε την ανάγκη προβολής και διακίνησης του βιβλίου-λευκώματος για την ευαισθητοποίηση φορέων και επισήμων προσώπων με σκοπό την καθολική στήριξη της πρότασης για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO.
Η παρουσίαση video για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, επιμελημένα από το μέλος του ΔΣ πολιτιστικού Συλλόγου «Μαρσύα», Σοφία Μαλλιά, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη μυσταγωγική και συγκινητική ατμόσφαιρα στους καλεσμένους.
Τέλος η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με τα 70 μέλη της υπό την διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου με συγκίνηση και κατάνυξη απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον Ολυμπιακό ύμνο του Κωστή Παλαμά και τον Εθνικό ύμνο του Διονύση Σολωμού.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στο βήμα
Η χορωδία Του Δήμου Αμαρουσίου 
Από Αριστερά η μαέστρος Όλγα
Αλεξοπούλου, ο Θεόδωρος Μαλλιάς, η αντιδήμαρχος
Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ειρήνη Χαλιώτη και η
πρόεδρος του Πολιτιστικού φορέα «Πολιτεχνόπολη
Μαρσύας» Γεωργία Γιάχου
Ο Θεόδωρος Μαλλιάς με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού
–Αθλητισμού Μαρία Ειρήνη Χαλιώτη και τον συντονιστή
Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου