Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Γοητευμένος ο παραγωγός του Αλμοδόβαρ, Ντάνιελ Σπάροου, από την ελληνική εκδοχή του θεατρικού έργου «Όλα για τη μητέρα μου» (φωτ.)

Ο θεατρικός παραγωγός, Ντάνιελ Σπάροου, ο εμπνευστής της θεατρικής μεταφοράς της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Όλα για τη μητέρα μου», βρέθηκε στην Αθήνα και παρακολούθησε το πρώτο ελληνικό θεατρικό ανέβασμα του έργου το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Ακροπόλ».

Ο Αυστραλός παραγωγός, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, εξασφάλισε παγκοσμίως τα δικαιώματα της θεατρικής μεταφοράς του έργου το 2002, αποτελώντας τον πρώτο έπειτα από 20 χρόνια, στον οποίο εμπιστεύτηκε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τη θεατρική μεταφορά ταινίας του.
Το πρώτο ανέβασμα της υπογεγραμμένης από τον Σάμουελ Άνταμσον θεατρικής μεταφοράς του «Όλα για τη μητέρα μου» παρουσιάστηκε το 2007 στο εμβληματικό «The Old Vic» του Λονδίνου. Έκτοτε το έργο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 12 γλώσσες παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ παρουσιάζει φέτος για πρώτη φορά το «Όλα για τη μητέρα μου», σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια και ένα καστ σπουδαίων ηθοποιών.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Νένα Μεντή, η Μαρίνα Ψάλτη, η Κατερίνα Λέχου, η Γωγώ Μπρέμπου, η Άννα Μονογιού, η Ειρήνη Ιγγλέση και ο Κώστας Κάππας.
Η παραγωγή θα παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν 2013-2014 στην Κεντρική Σκηνή του «Ακροπόλ» σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, με την άλλη μεγάλη παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ «Ο Έμπορος της Βενετίας» του Σαίξπηρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου