Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Με επιτυχία έγινε η επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο Άλφα (φωτ.)

Το κλασικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν "Ένας εχθρός του λαού" παρακολούθησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι αλλά και απλοί θεατές στην επίσημη πρεμιέρα του έργου, την Παρασκευή 8/11 στο θέατρο Άλφα, από τον θίασο του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου.
Η ιστορία ενός σπουδαίου γιατρού και της οικογένειάς του... Η ανακάλυψη μιας υγειονομικής απάτης που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών του... Η προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνική διαφθορά και το παρασκήνιο της πολιτικής ηγεσίας που την παρεμποδίζουν...
Όλα αυτά παρουσιάζονται στη σκηνή για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μια ανανεωμένη, σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του Στέφανου Ληναίου.
Στη γεμάτη αίθουσα του θεάτρου Άλφα έδωσαν το παρών άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καλλιτέχνες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου κ.ά. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας - Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς, ο ιστορικός - φιλόλογος Σαράντος Καργάκος, η καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών Μαρίκα Θωμαδάκη, ο τ. Δήμαρχος Ηλιούπολης Θόδωρος Γεωργάκης, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καισαριανής - ηθοποιός Νίκος Βερλέκης, ο σκηνοθέτης Νίκος Βεργίτσης, εκπρόσωποι και μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω κ.ά.
Μετά το τέλος της παράστασης, ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, με αφορμή το έργο και τους προβληματισμούς του. Όχι μόνο εκείνους που θέτει ο Ίψεν στο πολύ σημαντικό κείμενό του, αλλά και εκείνους που μέσα από την παράσταση παίρνουν ευρύτερες διαστάσεις, σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα.
Οι παραστάσεις του έργου του Ίψεν "Ένας εχθρός του λαού" έφτασαν ήδη τις 150 και συνεχίζουν την πορεία τους, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου