Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τραγωδία ανοιχτά της Παλαίρου: 12 νεκροί ανάμεσά τους τέσσερα ανήλικα παιδιά

Κλεμμένο το σκάφος του ναυαγίου-Άνηκε σε Αγρινιώτη και το είχαν κλέψει από την Πάλαιρο. 12 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Παλαίρου.
Oι μετανάστες ειδοποίησαν γύρω στις 7 το πρωί την αστυνομία, ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, και στο σημείο έσπευσε στο δύναμη του Λιμενικού Σώματος, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο το μικρό σκάφος που επέβαιναν. 
Δεκαπέντε παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να βγουν σώοι στην παραλία της περιοχής, ενώ οι πρώτες πληροφορίες του cityVoice.gr, κάνουν λόγο ότι ανάμεσα στα 12 θύματα βρίσκονται και τέσσερα ανήλικα παιδιά 4-5 ετών.
Νεότερες πληροφορίες του cityvoice.gr, αναφέρουν ότι το σκάφος 8μ. στο οποίο επέβαιναν οι 27 συνολικά αλλοδαποί, είχε κλαπεί από την Πάλαιρο και ανήκε σε Αγρινιώτη, βυθίστηκε λίγα μέτρα μόλις από τη ακτή πιθανότατα κατά την επιβίβαση.
Οι επιβαίνοντες είχαν καταγωγή από την Συρία, και διακινητές τους ήταν δύο Αιγύπτιοι και ένας Έλληνας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν επιχειρήσει και πριν από λίγες ημέρες να κλέψουν σκάφος από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου