Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

1 εκ. ευρώ στην βόρεια Ελλάδα από την Ε.Έ. για μελέτες νέων σιδηροδρομικών γραμμών, στη δυτική τίποτα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει συγχρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος TEN-T για μια σειρά μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 43 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας (Φίλιππος) με το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.  Η πρωτοβουλία, η οποία επιλέχθηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της ετήσιας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του TEN-T για το 2012, περιλαμβάνει προκαταρκτικές μελέτες για δομές και κτίρια, τελικές μελέτες για χάραξη, διάταξη σιδηροτροχιών και δομών, λεπτομερή σχεδιασμό για κτίρια, γεωτεχνικές μελέτες και σύνταξη τευχών του διαγωνισμού.
Η νέα γραμμή θα συνδέει επίσης την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης στην περιοχή Τοξότες της Ξάνθης. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα ξεκινήσει η φάση κατασκευής του έργου.
Οι μελέτες θα παρακολουθούνται από τον Εκτελεστικό Οργανισμό του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (TEN-T EA) ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου