Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας συνομιλεί με... «Κορυδαλλό» και... «χορεύει» δημοσιογράφο!..

«Κι ενωθήκετε με τους παντίδους, ν΄ αφανίσετε και
Πατρίδα και θρησκείαν και αρετήν»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ-Απομνημονεύματα)

Γράφει ο Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος*
Αυτά που συμβαίνουν με τον Δήμαρχο της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας είναι από τα αδιανόητα και ανήκουστα!!... Πολύ δε περισσότερο για μας τους ενεργούς πολίτες και δημότες του πρώτου (ουσιαστικά και μεταφορικά) Δήμου της χώρας.
Και το ποτήρι της ανοησίας, της θρασύτητας και παραβατικότητας ξεχείλισε, εκεί στις όχθες του θεϊκού Αλφειού και κάτω από την σκιά του Κρονίου λόφου της Ιεράς Άλτεως.
Ο κ. Ευθύμιος Κοτζάς (ο «Θύμιος» επί το λαϊκότερον), μέχρι πρότινος είχε την φήμη ενός καλοκάγαθου, προσηνούς, χαμηλών τόνων, ανεπαρκούς μέν, πλην έντιμου αιρετού δημοτικού άρχοντα. Μέχρι που άρχισαν να σκάνε επανωτά, βομβίδια και βόμβες που δεν προλαβαίνουν να τις απασφαλίσουν οι δημόσιες, διοικητικές, δημοσιογραφικές και (ενδεχομένως;) δικαστικές υπηρεσίες και Αρχές. Και θα εξηγηθώ δι ολίγων.
Με δυο συνεχείς δημαρχιακές θητείες στο ενεργητικό του, «αγαπημένο παιδί» του εξουσιαστικού ΠΑΣΟΚ, αιμοδοτούμενος με σημαντικά δημοτικά στελέχη της επίσης εξουσιαστικής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά και στηριζόμενος από ψευτο-στελέχη του ανερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, θριαμβεύει από την πρώτη Κυριακή και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2010 και του 2014. Τον πρώτο καιρό έδειξε το «αθώο» πρόσωπο που περιγράφτηκε παραπάνω, μέχρι που άρχισαν σιγά-σιγά να σκάνε τα πρώτα βομβίδια, οι πρώτες βόμβες για να φτάσουμε τις τελευταίες μέρες να σκάσει και η μεγαλύτερη βόμβα από το περιοδικό HOT DOC και τις «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» του Ράδιο IONION FM.
Αλλά ας παραθέσουμε πρώτα τα «βομβίδια» (τι βομβίδια δηλαδή, εμείς που ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα τις λέμε μπόμπες). Από πού ν΄ αρχίσουμε και που να τελειώνουμε. Ας πούμε λοιπόν λίγα, για κάποια «λουλούδια» αυτού του κήπου του κακού...
1) Ο κ. Δήμαρχος (μαζί με το Δημοτικό του Συμβούλιο) πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ από τα «ιερά χρήματα του ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ» που προορίζονταν για τους δυστυχείς πυροπαθείς και τις πυρόπληκτες περιοχές, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή Ηλείας και Ολυμπίας, για να τα δώσει σε γαλαντόμες ψηφοθηρικές ρουσφετολογικές περιοχές που δεν πλησίασε καν η καταστροφική πυρκαγιά. Οσονούπω, θα χτυπήσει η «καμπάνα» των Οικονομικών Εισαγγελέων που ερευνούν το σκάνδαλο...
2) Ρίχνει τα σκουπίδια της Ολυμπίας μαζί με τον Πύργο στις όχθες του Αλφειού ποταμού στη θέση «Λίμνες», με γνωστές επιπτώσεις και με αποτέλεσμα επέμβαση Περιβαλλοντικών και Δικαστικών Αρχών.
3) Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηλείας, ξεκινά η ποινική του δίωξη με ανακρίσεις, για θέματα που εμείς (το «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ») καταγγείλαμε, όπως: α) Για το μολυσμένο πόσιμο νερό των τριτοκοσμικών Υδραγωγείων του π. Δήμου Λαμπείας, καθόσον ο ίδιος απέκρυψε τις επίσημες εξετάσεις των Κρατικών Εργαστηρίων και δίνει (μάλιστα μετά την έγγραφη παραγγελία του ίδιου του Εισαγγελέα) κάποιες άλλες εξετάσεις «μαίμού»!!..., για να καλυφθεί β) Ξεκινά η ποινική του δίωξη με ανακρίσεις, γιατί επί 4 συναπτά έτη δεν απαντά σε δικά μας έγγραφα και σε έγγραφα των αρμόδιων Κρατικών Αρχών. Δυστυχώς, εδώ δεν ξέρουμε ποια είναι η Δικαστική εξέλιξη των διώξεων αυτών....
4) Πολλαπλές οι «αμαρτίες», παρατυπίες και ουρανομήκεις παρανομίες που διαπράττονται με εισήγηση του Δημάρχου από το ΔΣ του Δήμου ή δικές του ατομικές πρωτοβουλίες. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε δυο τρεις. Τον ρουσφετολογικό διορισμό του γιου ενός εκ των Αντιδημάρχων του, το «ξέπλυμα» οικονομικών παρανομιών και ατασθαλιών (σε πρώην Δήμο) εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ άλλου εκ των Αντιδημάρχων του, με το κόψιμο σε φέτες του ιλιγγιώδους ποσού αναδρομικά και συγκάλυψη με «απ΄ ευθείας αναθέσεις», τις καθέξιν «αμαρτωλές» συμβάσεις και δουλειές με γνωστά εκδοτικά συγκροτήματα της Ηλείας...
5) Καταγγελίες (για τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν διοικητικές, πειθαρχικές ή ποινικές διώξεις) για οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας και προεκλογικά ρουσφετολογικά έργα χωρίς Μελέτες, χωρίς προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις και πηγές χρηματοδότησης (π.χ. παράνομη υδροδότηση ποιμνιοστασίων, υπεξαίρεση υγρών καυσίμων, μη πληρωμή αδικαιολόγητων προμηθειών, διαφθορά χρημάτων στο Φεστιβάλ Ολυμπίας κ.ά)...
Και τώρα ο δυο μεγάλες βόμβες, ...«πυρηνικής» εμβέλειας
Η πρώτη, είναι έτοιμη να σκάσει στα χέρια του ίδιου του Δημάρχου. Ως γνωστόν τον περασμένο χρόνο ο ίδιος συλλαμβάνεται επ΄ αυτοφώρω, ως τσιλιαδόρος στον ποταμό Αλφειό να ρίχνει τα σκουπίδια του Δήμου στην κοίτη του. Δικάζεται από τα Δικαστήρια του Πύργου και παραπέμπεται για κακούργημα. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου (σε κανάλια, όπως το BBC, NBC και άλλα) και ντρόπιασε στο πρόσωπο του Δημάρχου την κοιτίδα του Ολυμπισμοί και του Πολιτισμού....
Και η δεύτερη «πυρηνική» βόμβα που γράφει σήμερα το περιοδικό HOT DOC και μεταδίδουν οι «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» του Ράδιο IONION FM:
α) Προ ημερών στο Ράδιο IONION FM, ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας σε ένα κρεσέντο θράσους, ανοησίας και «μαχαλομαγκιάς», απείλησε τον γνωστό δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο ότι «θα τον χορέψει» (!!), γιατί του έκανε ερωτήσεις.
β) Σήμερα το περιοδικό HOT DOC, αποκαλύπτει μέσα από επίσημα έγγραφα και ηχητικά του «κοριού» της Αστυνομίας, ότι ο Δήμαρχος κ. Κοτζάς συνομιλούσε με έγκλειστο των φυλακών Κορυδαλλού (που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση !!!) για να κλείσει «δουλειές» (βρώμικες λέμε εμείς, τα σκουπίδια αφορούσαν...).
Όπως φαίνεται, από δω και πέρα θάχουμε γλέντια!... Σχηματική είναι η τελευταία αναφορά. Καθόσον γίνεται πλέον επίκαιρο το ρηθέν πριν 150 τόσα χρόνια από τον μπάρμπα-Γιάννη Μακρυγιάννη που υπάρχει στην προμετωπίδα και εκφράζει τους «παντίδους» που στείλαμε με την ψήφο μας να κυβερνήσουν την παγκόσμια πόλη μας.
Τον λόγο τώρα, έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Αναμένουμε εναγωνίως...
*ιατρός, εκδότης του περ. «ΔΙΒΡΗ». πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου