Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σε αδιέξοδο το ελληνικό χρέος, τόνισε η Μαρία Δελιβάνη στην παρουσίαση του βιβλίου της

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Patras Palace η προγραμματισμένη εκδήλωση της παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη με τίτλο: «Η εν ψυχρώ δολοφονία της Ελλάδας και η διέξοδος: Η δραχμή;».
Οι εκλεκτοί παρουσιαστές του βιβλίου, ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο Σταμάτης Αλαχιώτης, ομ. καθηγητής και πρ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και η Ήρα Έμκε -Πουλοπούλου, δημοσιογράφος- συγγραφέας, διδάκτωρ της Σορβόννης Παρισίων ανέπτυξαν με γλαφυρό τρόπο τις ενδιαφέρουσες και πολύπλευρες πτυχές του βιβλίου. Ο καθένας από την πλευρά του, και οι τρεις διανοούμενοι παρουσιαστές επέλεξαν και υπογράμμισαν ιδιαιτέρως ορισμένα εδάφια και παρατηρήσεις του συγγράμματος, τα οποία επαλήθευαν παλαιότερες προβλέψεις της συγγραφέως. Αφορούσαν διαπιστώσεις της για το πώς και το γιατί ήταν αναπότρεπτες ορισμένες δυσμενείς συνέπειες, καθώς επίσης πρόβαλαν κάποιες λύσεις της για καίρια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
 
Τις παρουσιάσεις έκλεισε η συγγραφέας Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, που επικεντρώθηκε στον αδιέξοδο χαρακτήρα του ελληνικού χρέους, ο οποίος καθιστά επιτακτική τη διερεύνηση των όρων, των προβλημάτων και των προϋποθέσεων για ενδεχόμενη επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.
Ο συντονισμός της εκδήλωσης ανατέθηκε, όπως και στις παρουσιάσεις προηγούμενων βιβλίων της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στην Πάτρα, στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αχιλλέα Παπαδιονυσίου.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε πολύωρη και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ποιοτικά υψηλού επιπέδου ακροατήριο. 
Από τις Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου