Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η ημέρα της γυναίκας τιμήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τίτλο: Tο σύμβολο "γυναίκα", τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στην Αγορά Αργύρη.
Στην προσφώνησή της η πρόεδρος του Συλλόγου 'Εφη Αναλυτή, τόνισε ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμβολίζει τις κατακτήσεις όλων των γυναικών του κόσμου αλλά και τις προσπάθειες που έχουν κάνει για ισότητα δικαιωμάτων και ευκαιριών και για αλλαγή σε στάσεις ζωής και νοοτροπίας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και πρόεδρος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτ. Ελλάδας, Γωγώ Παπαθανασοπούλου, αντιπρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Αγκαλιάζω, Μαργαρίτα Καραγιώργου, πρόεδρος της Ελληνικής 'Ενωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας, δίνοντας το στίγμα της ημέρας από την πλευρά των φορέων που εκπροσωπούν. Στη συνέχεια η κοινωνιολόγος Αμαλία Τράκα μίλησε για τις διάφορες μορφές βίας που δέχεται η γυναίκα και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από την Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρθα Βασκαντήρα, συγγραφέα-ποιήτρια και μια εξαίρετη αναφορά-παρουσίαση στις γυναίκες που άφησαν εποχή από τον Λάκη Βανδαράκη, λογοτέχνη. 
Οι συντελεστές της εκδήλωσης
με την σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη
Για την τιμώμενη της βραδιάς Βασιλική Καραγιάννη, μίλησε η Βάγια Ζεππάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" αναλύοντας το έργο της.
Έπειτα η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών 'Εφη Αναλυτή απένειμε δίπλωμα τιμής στην υψίφωνο τονίζοντας ότι εκτός από την πολύτιμη
προσφορά της στις τέχνες και τον πολιτισμό, τιμάται και για την σεμνότητα και το ήθος που την διακρίνει. Ακολούθησε πρόγραμμα από τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη Νικόλαο Λέκκα με την αισθαντική ερμηνεία της Εύας Κουτσουβέλη.
Η κοινωνιολόγος του Δήμου Πάτρας,
Αμαλία Τράκα

Την αίθουσα της εκδήλωσης ομόρφυναν έργα ζωγραφικής της εικαστικής δημιουργού κ. Αγγελικής Κόκλα.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.






Εύα Κουτσουβέλη.
Διακρίνεται ο μουσικοσυνθέτης Νικόλαος Λέκκας
Η Εφη Αναλυτή με την Βασιλική Καραγιάννη
Η Βάγια Ζεππάτου με την Βασιλική Καραγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου