Η παραγωγή και καλλιέργεια του προϊόντος «Φάβας Φενεού» πραγματοποιείται κυρίως στα υψίπεδα του Φενεού και της Στυμφαλίας του Νομού Κορινθίας στην Πελοπόννησο.
Το προϊόν αυτό καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Η τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών, που παραμένει σε μεγάλο βαθμό οικογενειακή, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του προϊόντος «Φάβα Φενεού».
Η νέα ονομασία, είναι η 104η της Ελλάδος, και θα προστεθεί στα περισσότερα από 1360 προϊόντα που προστατεύονται ήδη και τα οποία περιλαμβάνονται στην βάση δεδομένων DOOR.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου