Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Κουφονήσια: Ενας παράδεισος στην γη

Το βίντεο αυτό αναφέρεται στα δυο μικρά νησιά του Αιγαίου, τα Κουφονήσια και έχει ληφθεί τον Αύγουστο 2015 από μια παρέα φίλων. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το τελευταίο παράδεισο στην γη. Αποτελούνται από το Κάτω και Επάνω Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.

Το Κάτω Κουφονήσι

Το Κάτω νησί είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο, που διατηρείται ερημικό ακόμα και τον Αύγουστο. Λίγοι κάτοικοι, ελάχιστα σπίτια, μια καλή ταβέρνα με ιστορία γλεντιών και υπέροχες παραλίες. Εδώ το κράτος προνόησε και σταμάτησε την απειλητική δόμηση πριν καταπιεί το νησάκι, καθώς το 1992 το ενέταξε, μαζί με την Κέρο, στη ζώνη απόλυτης προστασίας του Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Αξιοθέατό του θεωρείται το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας στον μόλο, που είναι χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια, ωστόσο στο Κάτω νησί οι άνθρωποι έρχονται για να απολαύσουν, μακριά από τον τουρισμό, το ελεύθερο κάμπινγκ, τα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες Νερό, Πεζούλια και Φύκιο και την πεζοπορία στη γεμάτη ενέργεια γη του. Οι υπόλοιποι έρχονται με τα σκάφη τους ή τα καΐκια από το Πάνω Κουφονήσι για μια γρήγορη βουτιά, ένα γλέντι στην ταβέρνα του Γιάννη Βενετσάνου και το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.
Αν έχετε μικρό ταχύπλοο ή φουσκωτό, μπορείτε να δέσετε στον μικρό μόλο κάτω από τη ταβέρνα. Με μεγαλύτερο, όμως, σκάφος η αγκυροβολία είναι επισφαλής, γιατί ο όρμος είναι μικρός και ο βυθός γεμάτος πέτρες χωρίς καλό κράτημα.
Στην περίπτωση Κουφονήσι οι απόψεις διίστανται και οι ερωτήσεις μόνο να σας μπερδέψουν μπορούν: όσοι το γνώρισαν τις περασμένες δεκαετίες, όταν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι άνθρωποι γίνονταν όλοι μια παρέα στα λιγοστά ταβερνάκια, πληγώνονται με τη σημερινή του εικόνα και θα σας παροτρύνουν να μην το επισκεφτείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου