Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τούρκος «βασιλιάς του γιαουρτιού» έκλεψε τη μυστική συνταγή της ΦΑΓΕ και έγινε δισεκατομμυριούχος!

Τρομερή καταγγελία δημοσιεύει η New York Post που υποστηρίζει πως Τούρκος ονόματι Handi Ulukaya, και ιδρυτής της μεγάλης εταιρείας γιαουρτιού «Chobani» είχε κλέψει τη συνταγή από την ελληνική εταιρεία ΦΑΓΕ!

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η πρώην σύζυγός του στην εν λόγω εφημερίδα, ο «βασιλιάς του γιαουρτιού», όπως είναι γνωστός στις ΗΠΑ, είχε δωροδοκήσει υπάλληλο της ΦΑΓΕ προκειμένου να του αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του ελληνικού προϊόντος.
Μάλιστα, η Ayse Giray κατακεραυνώνει τον Ulukaya λέγοντας πως ταξίδεψε εσπευσμένα στην Ευρώπη προκειμένου να συναντήσει τον Έλληνα εργαζόμενο στη ΦΑΓΕ και να τον «λαδώσει» με 30.000 ευρώ προκειμένου να μάθει τη φόρμουλα της ελληνικής εταιρείας.
Υπογραμμίζεται πως ο Handi Ulukaya βρέθηκε να «κολυμπάει» στα πλούτη μέσα σε λίγα χρόνια αφού υποστηρίζει, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, πως το γιαούρτι του είναι ελληνικό. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε πριν από λίγο καιρό όταν έχασε δικαστική διαμάχη και αποδείχτηκε πως παραπλανούσε το καταναλωτικό κοινό για την προέλευση του προϊόντος του. Σειρά πήραν οι σοβαρότατες καταγγελίες της πρώην συζύγου του που, εκτός των άλλων, διεκδικεί και το 53% της Chobani.
Παλαιότερα, ο Τούρκος είχε δικαστική διαμάχη και με άλλα μέλη της οικογένειάς του που τον κατηγόρησαν ότι υπεξαίρεσε χρήματα από την οικογενειακή τους επιχείρηση. Από την πλευρά της, η NY Post επικαλείται δικαστικά έγγραφα που θα δώσουν συνέχεια στην υπόθεση.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου