Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αγγίζουν το θέμα «Ελλαδα» πριν τις ευρωεκλογές

Βίντεο με σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΝΩΣΗΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον ΛΑΟ Νίκου Νικολόπουλου «Μάλλον επιβεβαιώνονται όσοι προέβλεπαν πως η ΕΕ δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό χρέος πριν τις ευρωεκλογές.
Και μάλλον έχουν δίκιο όσοι υποστήριζαν --κυρίως από την πέρα του Ατλαντικού υπερδύναμη- ότι η Ευρώπη, για την διατήρηση ευνόητων πολιτικών συσχετισμών και ισορροπιών, οδηγείται σε καθυστερήσεις που ίσως να προκαλέσουν μεγάλη «ζημιά», όχι απλά στην πορεία του ελληνικού ζητήματος, αλλά ίσως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο Ολι Ρεν δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια μετά τις ευρωεκλογές... Που σημαίνει πως οι ευρωπαϊκές ηγεσίες προτιμούν να μην αγγίξουν ένα ζήτημα που κάνει ...τζιζ πριν τις ευρωεκλογές ρισκάροντας.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ έδειξε πως το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Ότι η Ελλάδα των τελευταίων 4 ετών «μάτωσε» όσο καμία άλλη χώρα στον λεγόμενο προηγμένο κόσμο αλλά το χρέος δεν μειώθηκε! Οι προσπάθειες πνίγηκαν από την υπερβολική λιτότητα και την μεγάλη ύφεση. Το αποτέλεσμα είναι να πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι και να κλείνουν δουλειές και μαγαζιά, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρηματιών που είναι η βάση της Ελληνικής οικονομίας διαχρονικά όπως επίσης και η δεξαμενή των ψηφοφόρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα μνημόνια χτύπησαν τοίχο και τσακίστηκαν. Το έχουμε αναφέρει εκατοντάδες φορές. Εφαρμόζουν ένα σχέδιο που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής οικονομίας, όμως η Ελλάδα έχοντας αναλάβει τις υποχρεώσεις της, ακόμα σηκώνει το βάρος και ακόμα υποφέρει. Είναι ώρα λοιπόν να προσφέρουν μια λύση ουσίας. Το υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν άλλωστε.
Αλλά αντί να σπεύσουν για την εύρεση της λύσης, προτιμούν να πάνε στις εκλογές του Μαΐου και μετά να το συζητήσουν. Δεν ξέρουμε αν θα είναι αργά ή πολύ αργά μέχρι τότε»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου