Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Από την αγκαλιά της οικογένειάς του στην τάξη των Αγγέλων ο μικρός Παναγιώτης

Θρήνος και οδυρμός σήμερα στην εξόδιο ακολουθία του 8χρονου Παναγιώτη, γιου του ιερέα του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Ισώματος Αντωνίου Γιαχαλή, που πνίγηκε το Σάββατο το απόγευμα στη θέση Μπούκα. Παρηγορητικά τα λόγια του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι ο μικρός Παναγιώτης άφησε σήμερα τις αγκάλες της οικογένειάς του για να πάει στις τάξεις των αγγέλων. "Ο Παναγιώτης" είπε χαρακτηριστικά "εκοιμήθη, δεν πέθανε και προσεύχεται για την οικογένειά του". Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχαν εκτός του μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, ο μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμηρίου και Αγίου Ορους κ. Θεόκλητος και πλήθος Ιερέων. Εψαλε χορός υπό των Αριστείδη Μουχάγιερ πρωτοψάλτη του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα Πατρών και περιφερειακού συμβούλου, Δημήτρη Σακαλή προέδρου του συλλόγου Ιεροψαλτών και ο πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ισώματος Στέφανος Σκαρπέλλος.
Παρευρέθηκαν ο γεν. γραμματέας του Χριστιανικοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος με την σύζυγό του Τασία Μανωλοπούλου, οι δήμαρχοι Δύμης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο πρόεδρος των Πολυτέκνων Γιώργος Παναγιωτόπουλος ο τέως δήμαρχος του Δήμου Λαρίσου Κώστας Καλαϊτζής και ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Δύμης Ραυτακόπουλος. Η κηδεία του Παναγιώτη έγινε με δαπάνη του συλλόγου Πολυτέκνων, αφού ο πατέρας Αντώνιος Γιαχαλής είναι β' αντιπρόεδρος του συλλόγου. 
Το περιστατικό συνέβη χθες περίπου στις 5.10 το απόγευμα στη θέση Μπούκα. Αμέσως έσπευσαν ευρισκόμενοι τυχαία στην περιοχή γιατρός και νοσηλευτής προκειμένου να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον μικρό που πνιγόταν.
Άμεση κινητοποίηση και από το ΕΚΑΒ που έφθασε στην περιοχή με ασθενοφόρο και κινητή μονάδα με τους γιατρούς να παραλαμβάνουν το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση. Στη διάρκεια της διακομιδής του επιχειρήθηκε κατά πληροφορίες δύο φορές ανάταξη και απινίδωση και τέθηκε σε ετοιμότητα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης
Ο τραγικός πατέρας, επρόκειτο να τελέσει το απόγευμα βάπτιση στο Ίσωμα παρουσία του μητροπολίτη, όπως ήταν προγραμματισμένο. Μόλις πληροφορήθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τι είχε συμβεί έδωσε άδεια και τέλεσε την βάπτιση με τους συνοδούς τους ιερείς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου