Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Εισαγγελέας για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)

Καταγγελίες για σκάνδαλα σχετικά με τα κονδύλια - χορηγίες του ελληνικού κράτους που προορίζονται για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και Ομοσπονδίες κάνει η ομογένεια. Ηδη η ελληνική δικαιοσύνη ασχολείται με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) και οι καταγγελίες έχουν φθάσει και στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων της χώρας, με το χρήμα από Ελλάδα ειδικά για το ΣΑΕ. 
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα στην Αθήνα. 
Το www.kalami.net/ αναφέρει σχετικά:
- Προκλητικοί οι κρατικοδίαιτοι και αργόσχολοι υπάλληλοι της άχρηστης ΓΓΑΕ, ''απειλούν'' (με τις ''πλάτες'' του εντυπωσιακά άσχετου με Ομογένεια νέου υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για Απόδημους, Α. Γεροντόπουλου) παράγοντες της Ομογένειας ΗΠΑ, επειδή τους έκαναν κριτική!!!
- Με κονδύλια, μέσω της ΓΓΑΕ, πληρώνονταν και ενοίκια... κομματικών Γραφείων στην Ευρώπη, χώρια οι διαχρονικές ''χορηγίες'' σε ''ημέτερες'' ημιαδιαλυμένες Οργανώσεις.
- Ακόμα και σήμερα η ΓΓΑΕ καλύπτει χρηματικά τις... ''υπερωρίες''(!!!) αποσπασμένων υπαλλήλων της στα γραφεία κόμματος.
- Μεγάλα σκάνδαλα (οικονομικά και άλλα) και παρανομίες -ειδικά- επί θητείας Γρ. Νιώτη, Παν. Σκανδαλάκη, Δ. Δόλλη.
- Εκτιμάται ότι 30-40 εκατ. ευρώ διοχετεύτηκαν με μορφή ''χορηγιών'' σε ''ημέτερους'' στην Ομογένεια, χώρια τα υπόλοιπα για την ''απάτη ΣΑΕ''.
Δίνονταν ''μίζες'' σε 'Ελληνες πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς (ΓΓΑΕ) από τα κονδύλια-χορηγίες στο ΣΑΕ. Το ''πλιάτσικο'' με κρατικό χρήμα γινόταν για 16 χρόνια
Επειδή, παραδοσιακά, η ελληνική Δικαιοσύνη καλύπτει -εξαιτίας ''παρεμβάσεων''- σκάνδαλα με κρατικό χρήμα ή ''παραγράφει'' υποθέσεις, θα ασχοληθεί η αμερικάνικη σε ό,τι αφορά το χρήμα που διοχετεύτηκε ειδικά στις ΗΠΑ στο όνομα του ΣΑΕ ή για ''χορηγίες'' σε Οργανώσεις, κατά παράβαση ομοσπονδιακών νόμων, αφού δεν είχαν δηλωθεί ως ''πράκτορες ξένης χώρας'', δηλ. ως αποδέκτες κρατικών κονδυλίων ξένης χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου