Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αυστραλία - Υποψήφια βουλευτής παραιτήθηκε μετά τη γκάφα που έδειξε ότι δεν έχει ούτε τις βασικές θρησκευτικές γνώσεις

Σίδνευ
Έβαλε το Ισλάμ στον χάρτη όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται, ενώ έφερε... «πιο κοντά» χριστιανούς και εβραίους νομίζοντας πως όλοι πιστεύουν στον Ιησού Χριστό: Τις θέσεις αυτές τις ανέπτυξε αυτοβούλως (ο δημοσιογράφος δεν της έκανε εξέταση θρησκειολογίας), καθώς η πρώην υποψήφια έβαζε σε υψηλή προτεραιότητα τα ζητήματα της θρησκείας, ιδιαίτερα σε σχέση με τους μετανάστες στην Αυστραλία .(news.in.gr

Υποψήφια βουλευτής αποκάλεσε το Ισλάμ... χώρα
Την υποψηφιότητά της στις αυστραλιανές εκλογές με το εθνικιστικό κόμμα "One Nation", της στοίχισε η γκάφα της να αποκαλέσει "χώρα" το ισλάμ.
Ο λόγος για την Στέφανι Μπάνιστερ, η οποία αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητα της, καθώς δεχόταν απειλές και επικριτικά σχόλια, μετά τη γκάφα, με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.
"Δεν είμαι αντίθετη στο Ισλάμ ως χώρα, αλλά θεωρώ ότι οι νόμοι τους δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτοί εδώ στην Αυστραλία", είπε η Μπάνιστερ στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Seven.
Η ίδια υποστήριξε ότι το 2% των Αυστραλών "πιστεύουν στο χαράμ", εννοώντας το Κοράνι.
Πρότεινε την απαγόρευση του κρέατος "χαλάλ" (δηλαδή από αρνί ή μοσχάρι, συνήθως, του οποίου η σφαγή έχει γίνει τελετουργικά με τις ευλογίες του ιμάμη), αλλά είπε ότι οι τροφές κόσερ θα πρέπει να επιτρέπονται στους Εβραίους.
"Οι εβραίοι δεν πιστεύουν στο χαράμ, έχουν την δική τους θρησκεία που πιστεύει στον Ιησού Χριστό", είπε.
Μία μερα αργότερα, η Μπάνιστερ δήλωσε πως παρερμηνεύτηκαν τα σχόλιά της προκειμένου να φανεί η ίδια "ως ανόητη" και εξήγησε ότι ήθελε να πει "ισλαμικές χώρες" και το διόρθωσε πολλές φορές αλλά οι διορθώσεις της κόπηκαν στο μοντάζ.
inews.gr,10/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου